Ortopedie pediatrică în Bucuresti
Apelati la noua strategie de diagnosticare computerizata si la un produs de inalta calitate - conceptul POSTUROTEST.Studii efectuate pe sute de mii de persoane au aratat ca durerile de spate in proportie de peste 70% nu au cauza initiala la nivelul coloanei vertebrale.
Aceste dureri apar prin utilizarea in pozitie defectuoasa a coloanei vertebrale si in general a corpului, din cauze "la distanta": probleme ale piciorului, probleme oftalmologice, stomatologice, neurologice, ORL, etc.
POSTUROTEST ofera o informatie functionala a activitatilor motorii pentru toate categoriile de pacienti (copii, adolescenti, adulti, sportivi) urmarindu-i pe parcursul dezvoltarii lor, tinand cont si de activitatile cotidiene.
POSTUROTEST propune o readucere la normalitate a informatiilor nervoase senzitive provenite de la punctele de proasta functionare, prin folosirea unei "protectii terapeutice", si anume a sustinatorilor plantari computerizati individualizati.
Corectia problemelor de arhitectura a picioarelor se face in trei directii:
- amortizarea zonelor cu suprasarcina;
- modificarea repartitiei cu optimizarea presiunii exercitate de picioare pe sol;
- ameliorarea softului : odata pozitia corijata, softul nou se va permanentiza in majoritatea cazurilor.
Folosirea sustinatorilor plantari (talonete) ajuta la gasirea unui bun echilibru postural.
POSTUROLOGIA -Care este noutatea acestei discipline?
Determinarea si analizarea celor mai mici devieri de la o postura normala, adica a dispozitiei spatiale a corpului si a fiecarei articulatii in parte, si gasirea unor solutii terapeutice inovative, care fac sa dispara simptomele, cum ar fi: durerea de spate, dureri ale genunchilor sau ale picioarelor sau cefaleea si care permit si o recuperare a spatialitatii corpului.
Pentru o buna functionare a intregului corp uman este foarte importanta mentinerea sanatatii picioarelor noastre.
Modul in care calcam poate influenta pozitiv sau negativ intreaga structura a corpului ( glezne, genunchi, solduri, coloana), afectand deci POSTURA.
Ce este postura?
Este comportamentul spatial pe care corpul nostru si-l asuma in relatia cu ambientul in care traieste si in relatie cu legile care guverneaza acest ambient, prima dintre toate fiind forta gravitationala.
Pentru aceasta, omul a dezvoltat o structura specializata care sa invinga forta gravitationala, denumita "sistem tonic postural de stabilitate verticala".
Acest sistem functioneaza in mod automat si involuntar; nu se modifica cu exercitiul fizic sau cu gimnastica; depinde, in mod esential, de informatiile senzitive, adica tactile, dureroase, de presiune, etc. care provin de la talpa piciorului.
Pozitia piciorului in statica sau in mers nu este una pasiva. Ea este determinata de un "˜soft al supersofisticatului computer care este creierul uman.
Acest "˜soft este perfectibil si in aceasta consta inovatia conceptului POSTUROTEST.
Posturologia ajuta la rezolvarea urmatoarelor patologii:
Picior plat sau cav, spina calcaneana, picior valg sau var, genunchi valg sau var, genunchi flessum sau recurvatum,"strabism" convergent si divergent al rotulei, asimetria centurilor scapulare si/sau pelvice, hiperlordoza si/sau hipercifoza a coloanei, scolioza "ascendenta" a oricarui segment al coloanei,; ocluzii dentare "ascendente", dispozitia asimetrica a tesuturilor adipoase si a tesuturilor moi, circulatie venoasa si limfatica defectuasa.
Dar care este tratamentul terapeutic posibil?
Pentru a putea obtine rezultate vizibile si semnificative, este necesar inainte de toate sa cunoastem bine structura, arhitectura tridimensionala si functionarea talpii piciorului. Aceasta este foarte complexa, tanand cont ca din cele 208 oase care compun corpul nostru, 56 sunt la picioare, tinute impreuna de articulatii complexe si de un mare numar de muschi. Interventia diagnostica prevazuta permite recunoasterea punctele de proasta functionare. Interventia terapeutica consta in folosirea unei " protectii"care sa fie acceptata de organism si sa readuca la normalitate informatiile nervoase senzitive provenite de la acele puncte.
Sustinatorii plantari (talonete) sunt recomandati pentru:
PREVENIRE
O protectie potrivita a talpii piciorului permite prevenirea traumelor si defectelor posturale inca din perioada copilariei. Sustinatorii plantari POSTUROTEST garanteaza o sprijinire corecta si echilibru in activitatea motorie a copiilor si adolescentilor, continuind pe durata dezvoltarii, in toate activitatile cotidiene.
SANATATE
Sustinatorii plantari POSTUROTEST sunt, in mod particular, indicati femeilor insarcinate pentru a usura acest parcurs printr-o actiune de imbunatatire a circulatiei sanguine pe perioada de sarcina, perioada in care, cresterea greutatii poate aduce mici traume ale coloanei vertebrale si probleme posturale; dezechilibrele metabolice pe de o parte, si purtarea in brate pe de alta parte, sunt factori ce pot afecta si perioada postnatala.
TERAPIE
Este indispensabil rolul sustinatorilor plantari POSTUROTEST in fiecare faza de reabilitare datorata traumelor sau malformatiilor, stimuland talpa piciorului (reprogramare posturala), imbunatatind circulatia sanguina si ameliorand tonusul muscular.
SPORT
Activitatea sportiva cotidiana, atat la nivel de amator, cat si la nivel competitional necesita folosirea sustinatorilor plantari POSTUROTEST, care asigura, in orice moment, un inalt grad de amortizare si o optima distributie la sprijinirea pe sol, imbunatatind si optimizand prestatiile atletului si prevenind eventuale traume ale ligamentelor si structurii musculare si osoase.
ELEGANTA
De ce sa renuntam la pantofii eleganti cu toc?
POSTUROTEST a reusit sa realizeze sustinatori plantari de grosimi reduse (deci, practic invizibili) care pot fi introdusi foarte usor in orice incaltaminte deschisa sau sandale. Sunt, in mod particular, studiati pentru a da o corecta protectie piciorului care suporta o inclinatie puternica din cauza tocului.
Conceptul POSTUROTEST va ofera o ANALIZA GLOBALA POSTURALA , un diagnostic corect si o solutie terapeutica sigura . Informatii suplimentare www.posturotest.ro
Listă servicii:
- Consult medic primar
- Diagnostic și tratament afecțiuni ortopedice dobândite (picior plat sau scobit, dureri „de creștere”, deformări ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze etc.)
- Diagnostic și tratament curbarea membrelor inferioare - genunchilor (picioare în „X” sau „O”)
- Diagnostic și tratament malfomații ortopedice congenitale (luxația de șold, piciorul strâmb congenital, defomările congenitale ale coloanei sau ale membrelor, etc)
- Diagnostic și tratament modificări ale mersului (mersul pe varfuri, mersul de adult) și posturii
- Diagnostic și tratament patologie osoasă traumatică (fracturi, entorse, luxații etc.) inclusiv imobilizări gipsate