ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Geriatrie și gerontologie Geriatrie și gerontologie Bucuresti

POSTUROLOGIE- ANALIZA POSTUROTEST- REPROGRAMAREA POSTURALA

POSTUROLOGIE- ANALIZA POSTUROTEST- REPROGRAMAREA POSTURALA
Autor: dr. Tiron Stefan
ANALIZA POSTUROTEST

Suferiti de dureri de spate?
Va dor picioarele sau genunchii?
Aveti deseori dureri de cap?
Vreti sa descoperiti cauza durerilor si tratamentul adecvat?
Faceti o analiza computerizata POSTUROTEST care dureaza 10 minute.
Apelati la noua strategie de diagnosticare computerizata si la un produs de inalta calitate - conceptul POSTUROTEST.
Studii efectuate pe sute de mii de persoane au aratat ca durerile de spate in proportie de peste 70% nu au cauza initiala la nivelul coloanei vertebrale.
Aceste dureri apar prin utilizarea in pozitie defectuoasa a coloanei vertebrale si in general a corpului, din cauze "la distanta": probleme ale piciorului, probleme oftalmologice, stomatologice, neurologice, ORL, etc.
POSTUROTEST ofera o informatie functionala a activitatilor motorii pentru toate categoriile de pacienti (copii, adolescenti, adulti, sportivi) urmarindu-i pe parcursul dezvoltarii lor, tinand cont si de activitatile cotidiene.
POSTUROTEST propune o readucere la normalitate a informatiilor nervoase senzitive provenite de la punctele de proasta functionare, prin folosirea unei "protectii terapeutice", si anume a sustinatorilor plantari computerizati individualizati.
Corectia problemelor de arhitectura a picioarelor se face in trei directii:
- amortizarea zonelor cu suprasarcina;
- modificarea repartitiei cu optimizarea presiunii exercitate de picioare pe sol;
- ameliorarea softului : odata pozitia corijata, softul nou se va permanentiza in majoritatea cazurilor.

Folosirea sustinatorilor plantari (talonete) ajuta la gasirea unui bun echilibru postural.

POSTUROLOGIA -Care este noutatea acestei discipline?

Determinarea si analizarea celor mai mici devieri de la o postura normala, adica a dispozitiei spatiale a corpului si a fiecarei articulatii in parte, si gasirea unor solutii terapeutice inovative, care fac sa dispara simptomele, cum ar fi: durerea de spate, dureri ale genunchilor sau ale picioarelor sau cefaleea si care permit si o recuperare a spatialitatii corpului.

Pentru o buna functionare a intregului corp uman este foarte importanta mentinerea sanatatii picioarelor noastre.
Modul in care calcam poate influenta pozitiv sau negativ intreaga structura a corpului ( glezne, genunchi, solduri, coloana), afectand deci POSTURA.
Ce este postura?

Este comportamentul spatial pe care corpul nostru si-l asuma in relatia cu ambientul in care traieste si in relatie cu legile care guverneaza acest ambient, prima dintre toate fiind forta gravitationala.
Pentru aceasta, omul a dezvoltat o structura specializata care sa invinga forta gravitationala, denumita "sistem tonic postural de stabilitate verticala".
Acest sistem functioneaza in mod automat si involuntar; nu se modifica cu exercitiul fizic sau cu gimnastica; depinde, in mod esential, de informatiile senzitive, adica tactile, dureroase, de presiune, etc. care provin de la talpa piciorului.

Pozitia piciorului in statica sau in mers nu este una pasiva. Ea este determinata de un "˜soft al supersofisticatului computer care este creierul uman.
Acest "˜soft este perfectibil si in aceasta consta inovatia conceptului POSTUROTEST.

Posturologia ajuta la rezolvarea urmatoarelor patologii:
Picior plat sau cav, spina calcaneana, picior valg sau var, genunchi valg sau var, genunchi flessum sau recurvatum,"strabism" convergent si divergent al rotulei, asimetria centurilor scapulare si/sau pelvice, hiperlordoza si/sau hipercifoza a coloanei, scolioza "ascendenta" a oricarui segment al coloanei,; ocluzii dentare "ascendente", dispozitia asimetrica a tesuturilor adipoase si a tesuturilor moi, circulatie venoasa si limfatica defectuasa.
Dar care este tratamentul terapeutic posibil?
Pentru a putea obtine rezultate vizibile si semnificative, este necesar inainte de toate sa cunoastem bine structura, arhitectura tridimensionala si functionarea talpii piciorului. Aceasta este foarte complexa, tanand cont ca din cele 208 oase care compun corpul nostru, 56 sunt la picioare, tinute impreuna de articulatii complexe si de un mare numar de muschi. Interventia diagnostica prevazuta permite recunoasterea punctele de proasta functionare. Interventia terapeutica consta in folosirea unei " protectii"care sa fie acceptata de organism si sa readuca la normalitate informatiile nervoase senzitive provenite de la acele puncte.

Conceptul POSTUROTEST va ofera o ANALIZA GLOBALA POSTURALA , un diagnostic corect si o solutie terapeutica sigura . Informatii suplimentare www.posturotest.ro

POSTUROLOGIA
Autor: dr. Tiron Stefan

Unele dintre marile neîmpliniri pe care le-am avut cu toţii în cariera medicală sunt recidivele unor maladii pe care le-am tratat cât de bine am ştiut şi am putut.
Statisticile arată că cele mai frecvente recidive sunt cele ale durerilor la nivelul coloanei vertebrale.Aceste dureri au un impact socio-economic uriaş.
In lume, 8 din 10 adulţi au suferit sau suferă de dureri de spate; în Franţa (2004), s-au acordat 13 milioane de zile de concediu medical pentru această problemă, in timp ce în Italia (2004) s-au cheltuit peste 800 milioane euro doar pentru spitalizari impuse de durerile de spate.

Studii multidisciplinare au arătat un lucru şocant: practic, mai putin de o treime dintre aceste dureri au cauze locale - la nivelul coloanei vertebrale,iar peste 70% dintre durerile de spate sunt provocate de cauze aflate "la distanţă", cauze care ne determina să utilizăm coloana vertebrala şi intregul corp în poziţii, posturi vicioase.

S-a dezvoltat astfel o ştiintă nouă numită POSTUROLOGIE, care are un caracter multidisciplinar: ortopedie - podologie, oftalmologie, stomatologie, pediatrie, reumatologie, recuperare medicală, neurologie, O.R.L etc.

Apare o intrebare logică:

" Ce legătură poate avea platfusul cu durerea lombară? "

Iată un exemplu, pe cât de spectaculos, pe atât de relevant:
Piciorul plat-valgus este un factor cauzal pentru o seamă de tulburări "ascendente". Astfel, valgizarea piciorului şi a gleznei determină o rotaţie internă a gambelor cu o valgizare a genunchilor (insoţită şi de "strabism" convergent rotulian). Rotaţia internă ajunsă la nivelul capului femural duce la plasarea mai profundă a acestuia în cotil cu o basculare anterioară a bazinului.
Aceasta determină o exagerare a lordozei lombare si compensator o hipercifoză dorsală. La aceste niveluri apar presiuni anormale ce vor genera dureri. Rezolvarea problemelor podale poate corija, in multe cazuri, aceste deformări, ducând la dispariţia durerii.

Studiu de caz:
Copil/copii- prin utilizarea unor susţinători plantari de reprogramare posturală timp de 2 (două) luni beneficiază de o corecţie remarcabilă, nu numai la nivelul piciorului, ci la nivelul intregului corp. ( vezi poze pe www.posturotest.ro )


Ce legătură există între o problemă stomatologică şi durerea de spate?

Īn urma unui studiu efectuat timp de 12 ani, de către un grup de medici din Osaka - Japonia, s-a demonstrat corelaţia dintre dezechilibrele de la nivelul cavităţii bucale şi diverse alte probleme medicale.

Peste 20.000 de pacienţi au fost studiaţi pentru diferite probleme medicale, printre afecţiunile studiate fiind enumerate: dureri de cap, probleme posturale (scolioze- curbarea spatelui), probleme oftalmologice, dureri ale cefei, etc.

Reabilitarea dentomaxilară a dus la reducerea simptomelor sau chiar la dispariţia lor în 66.6% dintre cazuri.

Neuro -anatomia capului şi a regiunii gâtului este extrem de complexă şi se află în strânsă legătura cu poziţia pe care adoptă fiecare individ (POSTURA).


Medicii dentişti, specializaţi în acest nou domeniu pot rezolva o parte dintre durerile recidivante utilizând noi tehnologii şi o abordare stomatologică non invazivă.


Numeroase lucrari stiintifice au dovedit rolul important jucat de ochi in reglarea POSTURII si invers- influenta unor elemente ale posturii asupra ochilor.
Ochiul actioneaza ca:
- exocaptor - depinzand esentialmente de celulele in forma de bastonase si afectand sistemul tonic postural prin tulburari de refractie ( miopii, astigmatism, hipermetropii. La corectarea acestor tulburari trebuie tinut cont ca uneori ele pot fi induse de probleme posturale. Rezolvarea lor se va face (cand este cazul) prin corectare posturala si nu oftalmologica.
- endocaptor - legat de activitatea muschilor ce asigura miscarile oculare si a muschilor gatului care participa la miscarea oculo-cefalo-gina (asigura miscarea automata a capului pentru a permite ochiului sa urmareasca un obiect aflat in miscare).
Interventia nociva in sistemul postural este data in acest caz de tulburari de convergenta oculara si heteroforii?
In timp ce tulburarile de refractie sunt in cele mai multe cazuri tratate, tulburarile de convergenta sunt foarte rar diagnosticate si tratate.

Medicii care fac screening (generalisti, pediatri, medicina muncii) trebuie sa stie ca defectele de convergenta si dezechilibrele posturale pe care le genereaza nu se corijeaza niciodata spontan.

Suntem încântaţi şi onoraţi să vă prezentăm sistemul nostru pentru ANALIZA GLOBALA POSTURALA pe site-ul nostru www.posturotest.ro

Sustinatorii plantari (talonete) sunt recomandati pentru:
PREVENIRE
O protectie potrivita a talpii piciorului permite prevenirea traumelor si defectelor posturale inca din perioada copilariei. Sustinatorii plantari POSTUROTEST garanteaza o sprijinire corecta si echilibru in activitatea motorie a copiilor si adolescentilor, continuind pe durata dezvoltarii, in toate activitatile cotidiene.

SANATATE
Sustinatorii plantari POSTUROTEST sunt, in mod particular, indicati femeilor insarcinate pentru a usura acest parcurs printr-o actiune de imbunatatire a circulatiei sanguine pe perioada de sarcina, perioada in care, cresterea greutatii poate aduce mici traume ale coloanei vertebrale si probleme posturale; dezechilibrele metabolice pe de o parte, si purtarea in brate pe de alta parte, sunt factori ce pot afecta si perioada postnatala.

TERAPIE
Este indispensabil rolul sustinatorilor plantari POSTUROTEST in fiecare faza de reabilitare datorata traumelor sau malformatiilor, stimuland talpa piciorului (reprogramare posturala), imbunatatind circulatia sanguina si ameliorand tonusul muscular.

SPORT
Activitatea sportiva cotidiana, atat la nivel de amator, cat si la nivel competitional necesita folosirea sustinatorilor plantari POSTUROTEST, care asigura, in orice moment, un inalt grad de amortizare si o optima distributie la sprijinirea pe sol, imbunatatind si optimizand prestatiile atletului si prevenind eventuale traume ale ligamentelor si structurii musculare si osoase.

ELEGANTA
De ce sa renuntam la pantofii eleganti cu toc?
POSTUROTEST a reusit sa realizeze sustinatori plantari de grosimi reduse (deci, practic invizibili) care pot fi introdusi foarte usor in orice incaltaminte deschisa sau sandale. Sunt, in mod particular, studiati pentru a da o corecta protectie piciorului care suporta o inclinatie puternica din cauza tocului.
Conceptul POSTUROTEST va ofera o ANALIZA GLOBALA POSTURALA , un diagnostic corect si o solutie terapeutica sigura . Informatii suplimentare www.posturotest.ro

 
Programare