Dinți albi perfecți

©

Autor:

Dinți albi perfecți
Zâmbetul este una dintre expresiile chipului uman ce ne influențează imaginea și relațiile cu cei din jur. Încrederea în sine, satisfacția unui aspect plăcut și carisma unei persoane joviale cucerește de la prima vedere și reprezintă categoric un avantaj, atât în mediul social, cât și cel business. Dinții albi vă luminează chipul, emanând bunădispoziție și entuziasm în jurul dumneavoastră.

Mulți dintre noi privim cu admirație dinții albi și zâmbetul perfect al starurilor de cinema și VIP-urilor și ne dorim și noi o dantură frumoasă, cu care să ne mândrim și care să ne ofere posbilitatea de a zâmbi larg, din toată inima, fără a ne simți jenați sau frustrați, inhibându-ne astfel reacțiile și sentimentele.

În zilele noastre cosmetica dentară a devenit, prin complexitatea ei, mai mult o artă decât o știință. Prin intermediul ei, fiecare dintre noi are posibilitatea de a-și schimba aspectul danturii, de a-și îmbunătăți zâmbetul, de a avea dinți mai albi. Aceasta ofera metode și tehnici de prelucrare a formei și aspectului dinților, astfel încât să aibă un aspect cât mai natural, real, conferind feței un aspect cu mult întinerit.
Procedeele aplicate pentru obținerea unor dinți albi și perfecți pot întineri chipul unei persoane cu 10 sau 15 ani. În funcție de nevoile și dorințele pacientului, uneori trebuie făcute o serie de combinații între tehnicile și procedurile cosmetice.

Dinții albi ai actorilor și starurilor

Există multe persoane care, deși își îngrijesc dantura cu conștiinciozitate, aplicând corect metodele igienei orale, nu pot obține strălucirea dinților „de Hollywood”. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unor factori independenți de persoana respectivă: culoarea naturală, originală a dinților nu este albă (nicio tehnică de albire nu poate produce efecte dincolo de nuanța originală a dinților), anumite traume sau accidente au deformat sau au provocat discromii ale dinților, o malpoziție a acestora și multe altele. În acest caz, nu le rămâne decât să apeleze la metode avansate de corectare și albire a dinților, care de cele mai multe ori presupun aplicarea unor componente artificiale (oportunitatea de avea dinți perfecți, cu un aspect cât se poate de natural).
Actorii mult admirați pot fi afectați de aceleași probleme dentare ca orice alt om de pe planetă. Însă ei dispun de un alt statut social și suport financiar consistent, care le permite să trateze aceste probleme cu metode și tehnici de ultimă generație. Dinții albi și zâmbetul carismatic sunt un „must have” în industria cinematografică.

Avand în vedere stadiul în care au avansat atât cosmetica dentară, cât și celelalte ramuri estetice ale medicinii, putem afirma că: „Nu există oameni urâți, ci oameni fără bani!”.

Tratamente pentru dinți mai albi

Iată care ar fi câteva din metodele de obținere a unor dinți mult mai albi, altele decât clasicele tehnici de albire și recomandările medicilor dentiști în ceea ce privește o igienă orală corectă:

1. Albirea profesională a dinților, folosind tehnologia cu laser

Estetica dentară are un aliat puternic în tehnologia modernă. Astfel încat metodele de albire a dinților au progresat către următorul nivel: utilizarea tehnologiei laser.

Această metodă este necesară în special când medicul dentist trebuie să trateze dinți cu un aspect mult deteriorat (discromii foarte pronunțate), unde alte metode ar eșua. Timpul scurt în care se derulează tratamentul (aproximativ 60-90 minute) este un alt factor de atracție pentru clienți.
Principiul acestei metode nu este diferit de alte metode de albire chimică a dinților, însă efectele sale sunt puternic vizibile, procedura este mult mai rapidă, iar rezultatele sunt de lungă durată (cel puțin 2-3 ani).

Se aplică o protecție pentru gingii și buze, pentru a nu afecta țesuturile acetora (arsuri, iritări cauzate de acțiunea laserului) și un gel special (chimic) pe dinți. Diferența față de celelalte geluri de albire a dinților este concentrația și densitatea mai ridicate, conținând o serie de particule (perhidrol = apă oxigenată) ce sunt activate de raza laser. În momentul activării gelului sub efectul laserului, acesta penetrează smalțul dinților și în mod delicat îndepărtează petele și colorațiile anormale ale dinților, lăsându-i sănătoși și strălucitori.

În cazul în care aveți dinți sensibili, se recomandă ca ședința (unică) să fie divizată în câteva ședințe mai scurte. Dacă însă suferiți de o sensibilitate dentară crescută, nu se recomandă utilizarea acestei metode, eventual tratarea sensibilității dentare și abia apoi cereți parerea medicului dentist.

Înainte de realizarea acestei proceduri dinții trebuie curățați: detartraj și periaj profesional.
Metoda nu acționează asupra dinților artificiali, deci nu puteți aplica procedura pentru implanturi, plombe sau coroane dentare.

Aceste tratamente de albire profesională sunt considerate sigure, cu riscuri minime, dacă sunt efectuate corespunzător, mult mai eficiente (5-10 ori mai eficiente decât produsele comerciale) și au ca rezultat dinți mai albi cu 7-10 nuanțe, garantând o longevitate de câțiva ani (în condițiile respectării unei igiene orale adecvate).
Tratamentul de albire cu laser este recomandat persoanelor care au dinți și gingii sănătoase, ce nu necesită și alte corecții sau restaurări dentare.

2. Implanturile dentare.

Acestea ocupă un loc special în estetica dentară, înlocuind restaurările ce nu oferă un aspect natural dinților. Este un procedeu prin care se înlocuiesc dinții lipsă, fără însă ca acest lucru să fie observabil.
Materialele din care este confecționată coroana dentară atașată implantului endo-osos are un aspect natural, nuanța cât mai apropiată de cea a dinților vecini. Această metodă nu implică și vătămarea dinților adiacenți (ca în cazul punților dentare) și nu impune o limită în ceea ce privește numărul implanturilor posibile (dacă structura osoasă de susținere permite). Dinți perfecți, arcade armonioase, vă vor oferi zâmbetul care vi se potrivește și pe care îl meritați.
Longevitatea acestuia este de 8-10 ani.

3. Fatețarea dentară – cel mai celebru zâmbet la Hollywood.

Dinți cu strugăreață, fracturați sau ciobiți, dinți frontali inestetici, toate pot fi reparate într-o clipă de fațetele dentare, obținând un efect spectaculos.

Scopurile acestui tip de restaurare sunt obținerea unor cromatici, texturi și morfologii cât mai naturale
(se adresează atât celor care doresc doar dinți mai albi, stralucitori, cât și celor care au nevoie de corectarea unor probleme de formă ale dinților).

Obținerea fațetelor de porțelan implică îndepărtarea unui strat subțire din smalțul dinților cu aspect nedorit (din cauza acestui fapt procesul este ireversibil). Acestea sunt confecționate în laborator, unde se aplică pe o foiță de platină diferite nuanțe lăptoase de ceramică, în straturi. După arderea în cuptor, foița de platină este îndepărtată, rezultând o crustă subțire din ceramică translucidă, cu un aspect identic cu cel al smalțului. Se poate spune că prin aceste fațete are loc o îmbunătățire a smalțului real, deoarece prin noua structură saliva nu poate penetra, dintele nu se mai pătează, culoarea și strălucirea rămânând aceleași pentru 10-15 ani (urmând recomandările de îngrijire ale medicului dentist). Fațetele de porțelan sunt atașate în final de dinte prin intermediul unui bonding de înaltă tehnologie. În plus, bacteriile nu se pot atașa de aceasta suprafață extrem de dură, dinții rămânând curați și netezi la atingerea cu limba. Întreg procesul este foarte ușor de tolerat de către pacient, fiind bio-compatibil.

Fațetele dentare asigură continuitatea și pozitia corectă a danturii, obținerea unor dinți mai albi decât nuanța lor originală, reconturarea acestora, armonizarea cu expresia facială. Rezultatul? Un nou chip: unul pe care se citește mulțumirea și încrederea.

O variantă extinsa a fațetelor este coroana din ceramică, concepută ca alternativă pentru cei care au probleme legate de forma dinților, ce îmbracă dintele în totalitate și ce prezintă aceleași caracteristici.
Cu ajutorul acestor mijloace, medicul dentist reușește să modifice culoarea dinților, forma lor, linia surâsului și per total se obține o schimbare esențială a expresiei faciale.

Nu doar dinți albi ci și frumos aliniați

Corectarea poziției dinților - O nouă metodă de aliniat dantura, prezentă și în România, la Timișoara.

Acest sistem, se numește Damon, și aparține doctorului australian Derek Mahony (un nume de rezonanță internațională în domeniul ortodonției), cel care se ocupă de zâmbetul „fabricat” al multor staruri internaționale.
Acesta a susținut conferințe în peste 40 de țări cu privire la noua tehnică de îndreptare dentară și a realizat la Timișoara un program de instruire a medicilor ortodonți din România despre cum să ofere clienților lor zâmbete perfecte.
Urmărind principiul conform căruia vedetele se confruntă și ele cu diverse probleme dentare ca noi toți, dacă ele apelează la tehnici avansate de îndreptare a dinților, și oamenii obișnuiți se pot bucura de acest privilegiu.

Noua tehnică a aparatului dentar este prezentată ca fiind mult mai eficientă, estetică (din ceramică, fără ligaturi inestetice între brackeți) și poate fi purtat de persoane de orice vârstă cu efecte garantate (ceea ce reprezintă o limitare pentru aparatele ortodontice clasice). Metoda Damon este caracterizată prin faptul că brackeții se prind de dinți fără legături, procedura acționeaza mult mai rapid (tratament maxim de 12-14 luni), durerea resimțită de pacient la începutul tratamentului este cu mult mai mică decât în alte cazuri și implică mai puține extracții dentare, chiar deloc.

Toate aceste trucuri de vedetă au totuși un inconvenient pentru oamenii obișnuiți: dinții perfecți solicită excesiv bugetul clienților. Însă aceste efecte spectaculoase sunt posibile și nu trebuie să mai priviți zâmbetul starurilor internaționale ca fiind o binecuvântare a zeilor, o înzestrare naturală supremă. Acesta este doar rezultatul unor mâini dibace, tehnologiei moderne și a unui buget generos.

De reținut!

Aceste trucuri ale stomatologiei moderne nu presupun neglijarea igienei orale, ci mai mult decât atât, în unele cazuri aceasta necesită o atenție sporită pentru a întreține și menține un zâmbet de cinema: dinți perfecți armonizați cu conturul feței și aspectul tenului.

Data actualizare: 22-03-2020 | creare: 18-06-2009 | Vizite: 25508
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Estetica dentară
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum