Când sunt recomandate fațetele dentare și cum se aplică
©
Autor: Advertorial oferit de Clinicadentaplus.ro
Fațetele dentare sunt componente protetice subțiri din ceramică sau compozit, aplicate pe partea frontală a dinților existenți, pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului, acoperind pete, decolorări, fisuri sau alte imperfecțiuni. Procedura de fațetare a dinților implică pregătirea ușoară a smalțului, luarea amprentelor, realizarea fațetelor personalizate și aplicarea ulterioară a acestora cu un adeziv dentar. Deși nu îmbunătățesc funcționalitatea danturii, există numeroase situații în care fațetele dentare pot aduce beneficii semnificative din punct de vedere estetic.
Fațetele dentare sunt concepute pentru a acoperi partea frontală a dinților existenți și a le îmbunătăți aspectul estetic. Din acest motiv, fațetele nu pot fi folosite la pacienții cu dinți lipsă, pentru îmbunătățirea aspectului oral. În astfel de cazuri, o soluție eficientă este un implant dentar pentru dinti lipsa, cât și proteza dentară sau punțile dentare, în funcție de numărul dinților lipsă.
Fațetele dentare sunt aplicate cu ajutorul unui adeziv dentar, care fixează în mod sigur fațetele pe dinți. Procesul de fixare cu adeziv a fațetelor asigură o aderență durabilă și stabilitatea necesară pentru ca fațetele să reziste în timp în condiții normale de utilizare.
Când se recomandă fațetele dentare?
Fațetele dentare sunt recomandate în general pentru corectarea formei sau a dimensiunii inestetice ale dinților, cu scopul îmbunătățirii aspectului estetic al dinților, în absența unor probleme severe de aliniere a dinților. De asemenea, se poate recomanda utilizarea unor fațete dentare:- în cazul fracturării sau uzurii smalțului dentar;
- pentru închiderea spațiilor dintre dinți;
- în situația în care dinții au suferit leziuni minore sau carii și necesită restaurare estetică;
- când pacientul dorește o soluție estetică mai rapidă și mai puțin invazivă decât alte proceduri, precum coroanele dentare.
Fațetele dentare sunt concepute pentru a acoperi partea frontală a dinților existenți și a le îmbunătăți aspectul estetic. Din acest motiv, fațetele nu pot fi folosite la pacienții cu dinți lipsă, pentru îmbunătățirea aspectului oral. În astfel de cazuri, o soluție eficientă este un implant dentar pentru dinti lipsa, cât și proteza dentară sau punțile dentare, în funcție de numărul dinților lipsă.
Cum se aplică fațetele dentare?
Fațetele dentare sunt aplicate după o evaluare inițială a sănătății dentare și doar după pregătirea în prealabil a dinților, prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț. Fațetele sunt realizate de un tehnician dentar și testate pentru a se potrivi din punct de vedere estetic, după amprentarea dinților. Procedura de pregătire a dinților premergătoare plasării fațetelor poate fi efectuată sub anestezie locală, pentru ca pacientul să nu resimtă niciun disconfort.Fațetele dentare sunt aplicate cu ajutorul unui adeziv dentar, care fixează în mod sigur fațetele pe dinți. Procesul de fixare cu adeziv a fațetelor asigură o aderență durabilă și stabilitatea necesară pentru ca fațetele să reziste în timp în condiții normale de utilizare.
Cum aflați detalii despre prețuri?
Informațiile cu privire la ce pret au fatetele dentare pot fi obținute în urma unei consultații într-un cabinet stomatologic, după evaluarea anatomiei orale. Factori precum numărul de fațete necesare, materialul din care sunt confecționate sau tehnica utilizată pot influența semnificativ costurile finale.Cum puteți afla mai multe despre fațetele dentare?
Informații suplimentare cu privire la fațetele dentare pot fi obținute printr-o vizită într-un cabinet stomatologic sau prin accesarea website-urilor clinicilor sau ale instituțiilor de profil. Pe clinicadentaplus.ro puteți găsi informații atât cu privire la procedura de fațetare dentară, cât și despre alte proceduri stomatologice.
Data actualizare: 02-02-2024 | creare: 02-02-2024 | Vizite: 377
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Puroi la masea
- Prognatism mandibular
- Maseaua de minte DOARE
- Durere de masea cu nerv scos
- Durere insuportabila de masea
- Puroi la masea
- Durere dupa extractie
- Ma doare o masea plombata ieri
- Durere insuportabila de masea
- Dupa rezectia apicala