Obține un zâmbet perfect cu ajutorul esteticii dentare

©

Autor:

Obține un zâmbet perfect cu ajutorul esteticii dentare

Un zâmbet frumos și sănătos garantează, de cele mai multe ori, un adevărat succes. Așadar, fie că suntem în căutarea unui nou loc de muncă sau că ne prezentăm în fața unui public larg, crește șansa de reușită a persoanelor cu o dantură perfectă.

Tratamentul de fațetare al dinților este din ce în ce mai cunoscut și căutat în clinicile de stomatologie, ca urmare a efectelor estetice clar vizibile, dar și în ceea ce privește creșterea stimei de sine a pacienților.

Ce sunt fațetele dentare? Tipurile și scopul acestora

Fațetele dentare reprezintă secretul zâmbetelor de la Hollywood, dar și lucrări de artă, sub forma unor învelișuri foarte fine și translucide, care au forma exteriorului vizibil al dinților. Sunt fabricate cu ajutorul unei tehnologii avansate, finisate manual pentru a imita perfect smalțul natural și acoperind suprafața exterioară a dinților ca niște măști perfecte.

Acestea pot fi utilizate pentru întreaga dantură sau pentru un singur dinte, iar culoarea este stabilită în funcție de nuanța dorită de către pacient. Astfel, se creează un echilibru între fizionomia acestuia și culoarea dinților naturali. Apelarea la acest tratament de fațetare al dinților se face în general pentru a corecta diverse defecte ale danturii, precum dinți foarte îngălbeniți, pătați și ciobiți, defecte de aliniere, dimensiuni inegale sau o spațiere mare a acestora. Strungăreața poate fi și ea eliminată cu ajutorul unor fațete dentare. Fațetele sunt fabricate din ceramică, zirconiu sau compozit iar în timp, s-a dovedit că cele din ceramică sunt cele mai rezistente, dar și cele mai estetice, pe când cele din zirconiu nu au aceeași rezistență, iar cele din compozit își schimbă culoarea după o perioadă de timp.

Tratamentul fațetelor dentare

Tratamentul de fațetare este unul rapid, simplu, non-invaziv și deloc dureros în procesul de transformare al zâmbetului.

Primul pas către un nou zâmbet este consultarea unui medic specialist, care va stabili toți pașii premergători aplicării tratamentului dentar, efectuarea radiografiilor, scanare intraorală, poze și filmări. Pe baza acestor informații, se realizează o analiză digitală a zâmbetului existent și simularea virtuală a zâmbetului ideal, unde pacientul poate vedea cum arată viitorul său zâmbet și poate propune posibile modificări.

Un alt pas al tratamentului constă în șlefuirea smalțului dinților, la o adâncime cuprinsă între 0.4 – 0.7mm, pentru suprafața de lipire a fațetelor dentare. Nu există durere în această procedură, dar în cazurile în care pacientul dorește, se poate aplica anestezia.

Însă, mai există și fațetarea prin adeziune directă la smalțul dintelui, fără șlefuire. Această metodă fiind cea mai simplă și mai eficientă metodă de a avea un zâmbet de invidiat.

Aceste fațete dentare Dentocare sunt realizate printr-un proces de frezare a blocurilor de material și prelucrare manuală pentru o estetică perfectă. Lipirea acestora pe suprafața dentară este cea mai așteptată etapă a procesului de tratament, unde se folosește un adeziv special de culoarea fațetei, folosind o tehnică numită „banding”.

Avantajele tratamentului cu fațete dentare

În general, pacienții își doresc dinți drepți și albi, într-un timp cât mai scurt, fără a mai trece prin procesul îndelungat al unui aparat dentar, iar în cazul adulților, un tratament de corecție ortodontică vine întotdeauna cu tratamente suplimentare, rezultatul poate fi unul nedorit, deoarece dinții pot reveni la poziția inițială, pe când cu ajutorul fațetelor putem obține o dantură corect aliniată, luminoasă și foarte frumoasă.

Aplicarea fațetelor dentare, pot înlocui chiar și procedurile de chirurgie facială, iar în combinație cu tratamentele de lifting prin injectare, pacienții pot arăta cu minimum zece ani mai tineri.

Dezavantajele fațetelor dentare

Pacienții pot dezvolta o sensibilitate dentară la cald, rece sau presiune.

Totodată, obiceiul de a mușca cu poftă merele, trebuie să dispară, deoarece materialul folosit pentru realizarea fațetelor este rezistent, dar nu și maleabil.

Contraindicații

În ceea ce privește bruxismul, fațetele dentare sunt contraindicate, deoarece acestea se pot sparge datorită materialului din care sunt confecționate.

În cazul în care dantura pacientul nu are o cantitate suficientă de smalț, tratamentul cu fațete dentare nu este recomandat, datorită sistemului de prindere a acestora, care are la bază fix smalțul dintelui.

De asemenea, bolile parodontale sunt condiții eliminatorii în ceea ce privește acest tratament, deoarece este absolut necesar ca dantura pacientului să fie sănătoasă. Dinții nu trebuie să fie foarte mari și nici sparți, din care să lipsească foarte mult.


Data actualizare: 21-07-2021 | creare: 21-07-2021 | Vizite: 721
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni stomatologice