Detalierea procesului de dezvoltare a joncțiunii gastro-esofagiene oferă noi informații despre bolile gastrointestinale
©
Autor: Airinei Camelia
![Detalierea procesului de dezvoltare a joncțiunii gastro-esofagiene oferă noi informații despre bolile gastrointestinale](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46813.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Un studiu internațional recent oferă perspective noi despre această zonă asociată adesea cu tulburări patologice care pot duce la cancer. Cercetarea a utilizat organoide miniaturale și tehnici avansate de profilare a celulelor individuale pentru a urmări dezvoltarea acestei regiuni de la stadiul embrionar la cel adult în modele de animale.
Rezultatele relevă o comunicare complexă la nivel celular și căile specifice prin care celulele interacționează, oferind astfel înțelesuri noi asupra dezvoltării joncțiunii gastro-esofagiene și implicații importante pentru înțelegerea, prevenirea și tratamentul bolilor gastrointestinale.
Studiul, condus de Cindrilla Chumduri, fost lider de grup de cercetare la Universitatea Julius-Maximilians din Würzburg și acum profesor asociat la Universitatea din Aarhus, implică și alți cercetători de la Charité - Universitätsmedizin și Institutul Max Planck pentru Biologia Infecției din Berlin. Această colaborare multidisciplinară subliniază importanța expertizei diverse în îmbunătățirea înțelegerii biologiei tractului gastrointestinal.
Folosind o combinație de modele de organoide și șoareci, împreună cu analize transcriptomice ale celulelor individuale, echipa a obținut o perspectivă detaliată asupra procesului de dezvoltare a acestei regiuni. Aceste descoperiri pot influența semnificativ abordările de detectare precoce și tratament ale bolilor în această parte esențială a sistemului digestiv, deschizând noi posibilități pentru cercetarea bolilor gastrointestinale și dezvoltarea tratamentelor inovative.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 15-04-2024 | creare: 15-04-2024 | Vizite: 248
Bibliografie
Study lays the basis for new knowledge on gastrointestinal diseases, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240411130136.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Transplantul de microfloră fecală poate reprezenta o opțiune în tratarea sindromului de colon iritabil
- Un parazit din intestin ar putea reduce inflamația și îmbunătăți sănătatea tractului digestiv
- Câteva minute în plus de exerciții fizice îmbunătățesc compoziția microbiană intestinală a persoanelor supraponderale
- Cum afectează laptele de origine animală și vegetală sănătatea intestinului?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni