Descoperiri ştiinţifice recente arată că pierderea auzului poate fi reversibilă

©

Autor:

Descoperiri ştiinţifice recente arată că pierderea auzului poate fi reversibilă
Experimente recente efectuate pe șoareci demonstrează faptul că celulele ciliare auditive, celulele primare care ajută la detectarea undelor sonore, pot fi regenerate inclusiv la mamifere. Descoperirea poate avea un impact semnificativ asupra modului în care este tratată pierderea auzului, care afectează aproximativ 15% dintre adulţi la nivel mondial.
Până în prezent, se credea că celulele ciliate din urechea internă, responsabile pentru captarea sunetelor şi transmisia lor către creier, sunt celule care nu pot fi regenerate. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Rochester au descoperit că anumite proteine ​​pot ajuta la regenerarea acestor celule, ceea ce poate duce la îmbunătăţirea funcţiei auditive.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au identificat o serie de proteine ​​care au jucat un rol important în regenerarea celulelor ciliate. Aceste proteine ​​au fost utilizate ulterior pentru a crea un cocktail care a fost testat pe şoareci. Rezultatele au arătat că cocktail-ul a avut un efect pozitiv asupra regenerării celulelor ciliate.

Studiul, realizat pe şoareci, ajută astfel la identificarea mecanismelor care pot promova acest tip de regenerare la mamifere. Șoarecii din studiu, care au fost expuşi la un sunet puternic, care a provocat daune celulelor ciliate din urechea internă, și-au recăpătat ulterior auzul, după injectarea compoziției de proteine, care au determinat regenerarea celulele ciliate afectate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-02-2023 | creare: 16-02-2023 | Vizite: 430
Bibliografie
Can hearing loss be reversed? Research reveals clues that could regrow the cells that help us hear, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230213201054.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi medicamente ar putea ajuta la prevenirea pierderii auzului
  • Tratament pentru reducerea pierderilor de auz în urma expunerii la zgomote puternice
  • Căștile audio îți pot deteriora auzul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum