Depresia postnatală persistentă și impactul asupra dezvoltării copilului
- Depresia postnatală moderată sau severă și care persistă 6 luni sau mai mult după naștere ar putea crește riscul copilului de a dezvolta tulburări de comportament, de a avea note mici la matematică de nivel gimnazial la 16 ani și de a suferi de depresie la 18 ani.
- Mamele la care depresia postanatală a persistat sunt mult mai predispuse să experimenteze simptome depresive după primul an postnatal, chiar și la 11 ani de la naștere.
Acestea au fost concluziile studiului publicat recent în JAMA Psychiatry È™i care a analizat diferenÈ›ele în ceea ce priveÈ™te dezvoltarea copiilor născuÈ›i din mame cu depresie postnatală de diferite grade È™i durată.
Citiți mai multe informații despre depresia postnatală (postpartum).
La studiu au participat 9848 mame È™i 8419 copii care au luat parte la studiul ALSPAC (Avon Longitudinal Study of Parents and Children), analizând date cu privire la dezvoltarea copilului în diferite stadii, de la perioada de preÈ™colar È™i până târziu în adolescență, inclusiv existenÈ›a problemelor comportamentale la 3.5 ani, notele la matematica de nivel gimnazila la vârsta de 16 ani È™i depresia la 18 ani, pentru a determina efectele probabile ale depresiei postanatale la copil, pe termen lung È™i scurt.
Dr. Elena Netsi din cadrul Departamentului de Psihiatrie al Universității Oxford È™i investigator principal al studiului precizează că „depresia care persistă după primele 6 luni de la naÈ™tere ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru clinician în ceea ce priveÈ™te riscul de cronicizare abolii”. Tot aceasta subliniază importanÈ›a screening-ului pentru identificarea depresiei postnatale, respectiv nevoia de a fi aplicat È™i în cea de a doua parte a anului postnatal.
Citiți mai multe informații despre prevenția depresiei postpartum.
Rezultatele studiului sunt importante în monitorizarea sănătății mentale a mamelor afectate de depresie postnatală, implicit a dezvoltării comportamentale a copilului.
Află din articol cum recunoști depresia postnatală
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Cum scap de depresia postnatala ?
- Diagnosticul in psihiatrie
- Depresie postnatala, tratament care m-au ingrasat aproape 26 kg intr-un an
- Indispusa, fara a mai avea dorinta de a face dragoste dupa nastere
- Depresia postnatala
- Sotul meu s-a schimbat
- Anxietate depresie - sunt foarte supărată în fiecare zi, fără chef de viata
- Depresie postnatala
- Anxietate, depresie sau ce se întâmplă cu mine?