Adolescenții cu gânduri suicidale prezintă mai frecvent comportamente de conducere riscante

©

Autor:

Adolescenții cu gânduri suicidale prezintă mai frecvent comportamente de conducere riscante
Sinuciderea și accidentele rutiere reprezintă, la momentul actual, două dintre cele mai comune cauze de deces în rândul adolescenților.
Un nou studiu, publicat în jurnalul JAMA Pediatrics, a constatat faptul că adolescenții care au raportat cel puțin o tentativă de sinucidere în ultimul an au avut mai multe șanse să raporteze, de asemenea, folosirea rară a centurii de siguranță, comparativ cu cei care nu au raportat nicio tentativă. Totodată, persoanele care au avut tentative suicidale au avut șanse de două ori mai mari să conducă în stare de ebrietate.

Cercetătorii au analizat date de la peste 13.500 de elevi de liceu din SUA care au participat la un sondaj efectuat în 2019, care a analizat comportamentul de risc al tinerilor și în cadrul căruia 19% dintre participanți au raportat idei suicidare. Trimiterea de mesaje text sau e-mail în timpul conducerii a fost cea mai frecvent raportată formă de comportament de conducere riscant.

Adolescenții care au încercat ca metode de sinucidere otrăvirea sau supradoza cu medicamente și care au necesitat evaluarea unui profesionist medical, au avut cea mai mare probabilitate de a raporta toate comportamentele de conducere riscante examinate (conducere sub influența băuturilor alcoolice, neutilizarea centurii de siguranță sau trimiterea de mesaje/e-mail-uri în timpul condusului).

Concluziile studiului subliniază nevoia de sprijin pentru sănătatea mintală în ceea ce privește adolescenții care se confruntă cu tentative de sinucidere, ca mijloc de creștere a siguranței pentru ei înșiși, cât și pentru comunitățile lor, deoarece decesele accidentale prin accidente de mașină au fost principala cauză de deces în rândul adolescenților în 2019. „Profesioniștii din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare discutarea comportamentelor de conducere riscante cu adolescenții care raportează tentative de sinucidere”, a spus co-autorul Jason Nagata, profesor asistent la Universitatea din California.

sursa: News Medical

Data actualizare: 25-01-2022 | creare: 25-01-2022 | Vizite: 427
Bibliografie
Suicidal ideation in adolescents associated with risky driving behaviors, link: https://www.news-medical.net/news/20220119/Suicidal-ideation-in-adolescents-associated-with-risky-driving-behaviors.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum