ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Copiii mici suferind de autism nu evită în mod intenționat contactul vizual

©

Autor:

Copiii mici suferind de autism nu evită în mod intenționat contactul vizual
Un studiu desfășurat de către cercetătorii de la Marcus Autism Center, Children's Healthcare of Atlanta și Emory University School of Medicine a găsit răspuns unei vechi controverse privind copiii mici diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Contactul vizual foarte redus este un simptom bine cunoscut pentru autism, însă până acum nu se știa motivul pentru care acești copii privesc atât de puțin în ochii altor persoane.

Rezultatele cercetărilor care pot fi un răspuns la această întrebare au fost publicate în revista American Journal of Psychiatry.

Măsurătorile folosite de grupul de cercetători pentru a urmări privirea copiilor cu autism au relevat faptul că cei mici nu evită în mod intenționat contactul vizual ci mai degrabă nu sunt conștienți de informația socială care survine acestui contact. Mai mult decât atât, studiul confirmă faptul că privirile celorlalte persoane nu sunt considerate neplăcute sau intruzive de către autiști.

„Este important să cunoaștem motivul acestui comportament pentru a putea dezvolta măsurile de tratament adecvate. Pe baza explicațiilor pe care le găsim pentru comportamentul persoanelor cu autism, sunt dezvoltate și testate noi medicamente și intervenții comportamentale”, a spus Jennifer Moriuchi, absolvent al universității Emory.

Autorii studiului au cercetat 86 de copii cu vârsta de doi ani, cu sau fără autism, în timp ce acordau atenție privirilor altor persoane. La fel ca cei fără autism, copiii cu autism nu au încercat să evite privirile, doar că au fost mai puțin interesați de privirile sugestive, semnificative din punct de vedere social.

Unii adulți sau copii mai mari diagnosticați cu autism au declarat că un contact vizual îi face să se simtă anxioși. „Scopul studiului nostru nu este să contrazicem aceste experiențe personale. Dorim să subliniem că pentru copiii cu autism indiciile sociale pot fi derutante și, pe măsură ce cresc și devin adulți, aceste semnale sunt tot mai neclare și mai dificil de înțeles. Tocmai de aceea trebuie să ne adresăm acestei problematici cât mai repede cu putință”, declară Dr. Warren Jones.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-02-2019 | creare: 21-11-2016 | Vizite: 3292
Bibliografie
Toddlers with autism don't avoid eye contact, but do miss its significance, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161118131651.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  •