Consumul de ciuperci poate avea efecte pozitive asupra sănătății cardiometabolice

©

Autor:

Consumul de ciuperci poate avea efecte pozitive asupra sănătății cardiometabolice
Ciupercile reprezintă o sursă bogată de nutrienți, consumul lor fiind asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și diabet. O lucrare de cercetare recentă, publicată în jurnalul Nutrients, a analizat impactul consumului de ciuperci asupra sănătății cardiometabolice, printr-o revizuire a unor studii publicate anterior.
Pentru cercetarea actuală, oamenii de știință au revizuit diverse studii observaționale revizuite anterior și studii de control randomizate, care au inclus indivizi cu un consum mare sau semnificativ statistic de ciuperci, cât și indivizi cu un consum redus sau care nu au consumat deloc ciuperci.

Majoritatea studiilor analizate au indicat faptul că persoanele care au consumat cantități crescute de ciuperci au înregistrat o îmbunătățire a anumitor indici de sănătate cardiometabolică, cum ar fi nivelurile de trigliceride din sânge. În ciuda faptului că au identificat o serie de beneficii importante asupra sănătății cardiometabolice, cercetătorii sugerează că sunt necesare studii observaționale și experimentale suplimentare, pentru a confirma asocierea dintre aportul alimentar crescut de ciuperci și sănătatea cardiovasculară și metabolică.

Potrivit autorilor, consumul de ciuperci poate fi o modalitate simplă de a îmbunătăți sănătatea inimii și a metabolismului. Adăugarea ciupercilor în dietă poate fi o alegere sănătoasă și gustoasă, însă consumul de ciuperci în mod regulat, ce reprezintă o modificare semnificativă a dietei, ar trebui discutat cu un dietetician.

sursa: News Medical
foto: New Africa/Shutterstock

Data actualizare: 28-02-2023 | creare: 28-02-2023 | Vizite: 354
Bibliografie
The impact of mushroom consumption on cardiometabolic health, link: https://www.news-medical.net/news/20230224/What-is-the-impact-of-mushroom-consumption-on-cardiometabolic-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ciuperci ar putea scădea tensiunea arterială
  • Intervenții dietetice pentru boala Alzheimer - cât de eficiente sunt ciupercile?
  • Ciupercile și performanța cognitivă: ar putea fi ciupercile un instrument pentru îmbunătățirea memoriei?
  •