Consumul de alimente procesate în timpul nopții este asociat cu un risc mai mare de deces pentru persoanele cu diabet zaharat
©
Autor: Teodorescu Mihai
Persoanele cu diabet care consumă alimente procesate și bogate în carbohidrați în timpul ultimei mese din zi pot avea un risc mai mare de deces din cauze cardiovasculare, comparativ cu persoanele cu aceeași afecțiune care optează pentru consumul alimentelor procesate mai devreme în timpul zilei, constată un nou studiu. În consecință, momentul zilei în care persoanele cu diabet zaharat aleg să consume anumite alimente este cel puțin la fel de important ca tipul alimentelor consumate sau dimensiunea porțiilor, sugerează autorii.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele furnizate de peste 4.600 de persoane cu diabet zaharat, pentru a determina riscul lor de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu diabet zaharat care consumau cartofi sau legume cu amidon în primele ore ale zilei, cereale integrale la prânz și lapte sau legume verzi seara au avut un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu cei care optau pentru consumul de produse procesate seara.
Pe baza concluziilor studiului, autorii sugerează ca „orientările nutriționale și strategiile de intervenție pentru diabet să integreze în viitor perioadele optime de consum pentru anumite alimente”. Rezultatele de sănătate pentru persoanele cu diabet zaharat ar putea fi îmbunătățite dacă anumite alimente vor fi consumate în diferite momente ale zilei, în concordanță cu ceasul biologic al fiecărei persoane.
sursa: Science Daily
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele furnizate de peste 4.600 de persoane cu diabet zaharat, pentru a determina riscul lor de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu diabet zaharat care consumau cartofi sau legume cu amidon în primele ore ale zilei, cereale integrale la prânz și lapte sau legume verzi seara au avut un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu cei care optau pentru consumul de produse procesate seara.
Pe baza concluziilor studiului, autorii sugerează ca „orientările nutriționale și strategiile de intervenție pentru diabet să integreze în viitor perioadele optime de consum pentru anumite alimente”. Rezultatele de sănătate pentru persoanele cu diabet zaharat ar putea fi îmbunătățite dacă anumite alimente vor fi consumate în diferite momente ale zilei, în concordanță cu ceasul biologic al fiecărei persoane.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 16-03-2022 | creare: 16-03-2022 | Vizite: 392
Bibliografie
People with diabetes who eat less processed food at night may live longer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220315095028.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un compus din ceaiul negru ar putea trata rezistența la insulină
- Diabetul de tip 1 diagnosticat la unul dintre părinți poate afecta dezvoltarea cognitivă a copiilor
- Modelele computaționale sunt mai eficiente în descoperirea cazurilor ascunse de diabet
- Evitarea consumului de alimente pe timpul nopții reduce nivelul glucozei și implicit riscul de diabet
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni