Condițiile la locul de muncă pot influența riscul de depresie

©

Autor:

Condițiile la locul de muncă pot influența riscul de depresie
Există dovezi tot mai multe care sugerează că condițiile de muncă nefavorabile sunt strâns legate de tulburările de sănătate mintală. Acestea au un impact nu doar asupra persoanelor afectate, ci și asupra colegilor, angajatorilor, familiilor și societății în general. OMS definește sănătatea mintală ca starea de bine a unei persoane care îi permite să își realizeze abilitățile, să muncească productiv și să facă față stresului, contribuind în același timp la comunitatea lor.
Un studiu publicat în revista The Lancet a examinat legătura dintre condițiile de muncă și prevalența tulburărilor de sănătate mintală, precum și eforturile de a promova și de a proteja sănătatea mintală la locul de muncă.

Cercetătorii au efectuat mai întâi o revizuire și sinteză a stării actuale a cunoștințelor privind rolul mediului de lucru în inițierea sau dezvoltarea tulburărilor de sănătate mintală. Studiul a inclus revizuiri sistematice cu meta-analize ale studiilor publicate între decembrie 2011 și ianuarie 2017. Acesta s-a concentrat pe indivizi de vârstă activă expuși la anumite condiții de muncă chimice, fizice, psihosociale și ergonomice.

Rezultatele Studiului

Au fost identificate trei modele principale de expunere la stresul psihosocial în muncă: tensiunea profesională, dezechilibrul între efort și recompensă și justiția organizațională. Bullying-ul la locul de muncă a fost asociat cu o creștere de 2,58 ori a riscului de a dezvolta tulburări depresive și a fost cel mai puternic factor care influențează sănătatea mintală la locul de muncă. Alte componente ale stresului psihosocial de la locul de muncă asociate cu rezultate negative pentru sănătatea mintală au inclus insecuritatea profesională, cerințele emoționale și profesionale crescute și sprijinul social scăzut.

Implicații și Concluzii

Deși există o cantitate semnificativă de dovezi pentru o asociere puternică între factorii adversi în mediul de lucru și un risc crescut de tulburări depresive, cercetarea privind legătura între condițiile de muncă și alte tulburări de sănătate mintală este insuficientă. Cercetătorii subliniază necesitatea de a traduce aceste constatări în practică și politici care pot fi implementate prin linii directoare de intervenție, politici naționale și programe bazate pe nevoi.

Studiul subliniază și nevoia de a îmbunătăți cadrele teoretice pentru a înțelege mai bine legătura între stresul de la locul de muncă și tulburările psihice. De asemenea, există o necesitate de a reexamina metodele de evaluare a expunerilor, cum ar fi condițiile de muncă, deoarece metodele actuale depind în mare măsură de auto-raportare și, ca atare, sunt supuse unei viziuni subiective.

În concluzie, există o necesitate acută de a transpune descoperirile legate de importanța unui mediu de lucru sănătos asupra sănătății mintale în politici care pot fi implementate. Aceasta include o abordare mai echitabilă între grupurile socioeconomice înalte și scăzute în ceea ce privește focalizarea pe lucrători.

sursa: News Medical
foto: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Data actualizare: 18-10-2023 | creare: 18-10-2023 | Vizite: 316
Bibliografie
How adverse working conditions increase the risk of depression, link: https://www.news-medical.net/news/20231017/How-adverse-working-conditions-increase-the-risk-of-depression.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Locuitorii din suburbii au un risc de depresie mai mare decât cei din ​​centrele orașelor, arată o nouă cercetare
  • Depresia taților a fost asociată cu un risc mai mare de depresie la copiii acestora
  • Bărbații stresați la serviciu au un risc de două ori mai mare de boli cardiovasculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum