Compuși de medicamente pentru combaterea bolilor neurodegenerative
©
Autor: Airinei Camelia
![Compuși de medicamente pentru combaterea bolilor neurodegenerative](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47075.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cinci dintre aceste molecule au fost anterior utilizate în tratamente umane, incluzând rimcazole și haloperidol pentru condiții neuropsihiatrice, (+)-pentazocină pentru durerea neuropatică, și SA 4503 și ANAVEX2-73, care sunt în prezent în teste clinice pentru accident vascular cerebral ischemic și boala Alzheimer.
Studiul a explorat inițial proprietățile anti-prion ale acestor molecule deoarece acestea erau cunoscute pentru legarea de receptori sigma (σ1R și σ2R), presupuși a fi implicați în proliferarea prionilor. Cu toate acestea, folosind tehnologia de editare genetică CRISPR pentru a „dezactiva” genele pentru σ1R și σ2R, cercetătorii au descoperit că acești receptori nu erau țintele relevante pentru efectele anti-prion ale medicamentelor. Mai mult, testele au arătat că drogurile nu afectează conversia directă de la PrPC la PrPSc în reacții fără celule, sugerând că alte proteine mediază efectele acestor droguri.
Această descoperire are implicații semnificative pentru sănătatea publică, inclusiv pentru siguranța rezervei de sânge și decontaminarea corectă a instrumentelor chirurgicale folosite în neurochirurgie. Având în vedere lipsa tratamentelor eficiente pentru bolile prionice și faptul că acești compuși au fost deja testați ca fiind siguri pentru uz uman, există un potențial semnificativ pentru reutilizarea acestora în tratamentul bolilor prionice. Aceste constatări oferă o bază promițătoare pentru cercetările viitoare și au fost publicate online în jurnalul ACS Chemical Neuroscience.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 20-05-2024 | creare: 20-05-2024 | Vizite: 279
Bibliografie
Drug compounds to combat neurodegenerative diseases, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240515122734.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de băuturi răcoritoare îndulcite afectează sănătatea creierului
- Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
- Cum influențează trăsăturile de personalitate capacitatea cognitivă a unei persoane la bătrânețe?
- Sonogenetica: tehnica viitorului pentru tratamentul unor afecțiuni neurologice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni