Complicațiile la naștere, asociate cu riscul de autism
©
Autor: Costin Oana
![Complicațiile la naștere, asociate cu riscul de autism](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=34558.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Autorii au analizat înregistrările electronice privind starea de sănătate a 594 638 de copii născuți în spitalele Kaiser Permanente din California de Sud, între 1991 și 2009. În această perioadă, 6255 din totalul de copii au fost diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, 37% dintre ei fiind expuși la complicații perinatale.
Informații pe larg despre autism găsiți în acest articol.
Rezultatele analizei sugerează că riscul dezvoltării unei tulburări din spectrul autist ar fi cu 10% mai mare dacă la naștere copiii ar fi expuși complicațiilor. Pentru cei la care complicațiile apar înainte de travaliu, riscul acesta crește până la 22%, în timp ce la copiii expuși deopotrivă complicațiilor înainte de travaliu și în timpul lui, riscul de tulburări din spectrul autist ajunge la 44%.
Aceste rezultate s-au păstrat și după izolarea unor variabile precum vârsta gestațională la naștere, vârsta mamei, rasa și nivelul de educație.
Complicațiile perinatale care corelează cel mai puternic cu dezvoltarea tulburărilor din spectrul autist sunt asfixia perinatală și preeclampsia, urmate de separarea prematură a plancentei, prezentația fetală transversală sau bregmatică, poziția fetală anormală, prolapsul de cordon ombilical.
Cercetătorii consideră că, deși nu există încă un tratament care să vindece tulburările din spectrul autist, identificarea precoce a copiilor care ar putea avea un risc mai mare să le dezvolte și intervenția imediată ar ajuta la îmbunătățirea evoluției lor.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 10-12-2019 | creare: 02-02-2017 | Vizite: 1104
Bibliografie
Study finds children exposed to complications at birth at risk of autism, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315618.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O „noapte albă” ar putea inversa simptomele depresive, efectul menținându-se câteva zile
- Accesul în spații verzi de la o vârstă fragedă poate contribui la asigurarea unei bune dezvoltări cognitive
- Propranolol ajută la controlul tremorului în boala Parkinson
- Originea durerii fundamental diferită la bărbați față de femei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Dieta fara cazeina si gluten in schizofrenie si autism
- Elemente de autism?
- Stratera, efecte adverse
- Posibila tulburare de personalitate sau tulburare de spectru autist
- Sunt semne din spectrul autist?
- Dieta fără gluten si lactate in autism
- Buna ziua! Sunt mama unui băiat de 1 an si 8 luni. Il suspectez de autism
- Autism sau nu?
- Autism atipic-metoda VML
- Metoda BM Bci - copil autism