Chimicalele din produsele de îngrijire pot duce la apariția pubertății precoce
©
Autor: Vasiliu Alina
![Chimicalele din produsele de îngrijire pot duce la apariția pubertății precoce](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=36645.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
În cadrul studiului au fost examinate grupurile de chimicale, inclusiv ftalaţi, parabeni şi fenoli prin intermediul testelor de urină.
Cercetătorii au analizat datele de la femeile însărcinate, în perioada 1999-2000, iar nouă din zece din toate probele de urină colectate de la acestea au fost testate pozitiv pentru substanțe chimice.
Mai apoi, cercetătorii au urmărit 338 dintre copiii acestor femei. La copii, nivelurile de substanțe chimice din organism au fost determinate printr-o singură probă de urină, luată la vârsta de 9 ani.
În cazul unora dintre aceste chimicale, concentraţia dublă regăsită în urina femeilor gravide a produs apariţia pubertății cu o lună mai devreme la fiicele acestora.
Aceste substanțe chimice „intră în corpul nostru fie prin absorbție prin piele, prin inhalare, fie prin ingerare. Odată ce se află în organism, aceștia sunt rapid metabolizați și excretați în urină”, a declarat autorul studiului, Kim Harley.
În ceea ce privește rezultatele, cercetătorii recunosc că expunerea la alte produse chimice din mediu, cum ar fi pesticidele, ar putea afecta rezultatele.
Sursa: WebMD
Data actualizare: 19-12-2018 | creare: 19-12-2018 | Vizite: 1185
Bibliografie
Do Soaps, Shampoos Push Girls Into Early Puberty?, link: https://www.webmd.com/children/news/20181204/do-soaps-shampoos-push-girls-into-early-puberty#3 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Lipsa de control a impulsurilor, un predictor semnificativ pentru vizionarea în exces a programelor serviciilor de streaming
- Suntem în 2020: e timpul să-i învățăm pe tineri siguranța comportamentului sexual online (sexting)
- Sondajul de sănătate transmite mesaje despre modul în care ar trebui să trăim
- Aerul poluat, asociat cu afecțiunile renale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum