Cercetătorii sugerează că extinderea radicală a vieții este puțin probabilă în secolul 21

©

Autor:

Cercetătorii sugerează că extinderea radicală a vieții este puțin probabilă în secolul 21
Un studiu recent publicat în Nature Aging a analizat tendințele speranței de viață între anii 1990 și 2019, constatând că, deși secolul 20 a adus îmbunătățiri semnificative în acest domeniu, ritmul acestor îmbunătățiri a încetinit. Aceasta sugerează că, în lipsa unor progrese majore în domeniul îmbătrânirii, extinderea radicală a duratei de viață este improbabilă.
Studiul a folosit date demografice din țări cu venituri ridicate, incluzând națiuni precum Elveția, Suedia, Spania, Coreea de Sud, Japonia, Italia, Franța, Australia, Statele Unite și Hong Kong. S-au analizat metrici precum speranța de viață la naștere, inegalitatea duratei de viață și entropia tabelului de viață, pentru a evalua tendințele de durată a vieții și posibilitatea unei extensii radicale a vieții în populațiile cu o speranță de viață lungă.

Rezultatele au arătat că doar Coreea de Sud și Hong Kong au înregistrat o creștere suficient de semnificativă a speranței de viață între 1990 și 2019 pentru a fi clasificate drept „extensie radicală a vieții”, cu o creștere anuală de 0,3 ani. Totuși, în Hong Kong, această creștere a fost limitată la începutul anilor '90, perioadă marcată de eforturi substanțiale în controlul tutunului și de prosperitate economică.

În celelalte țări incluse în studiu, îmbunătățirea speranței de viață a scăzut în ultimul deceniu al secolului 20. În medie, între 1990 și 2019, speranța de viață în populațiile cu viață lungă a crescut cu 6,5 ani. Cu toate acestea, în SUA, speranța de viață a scăzut în a doua decadă a secolului 21, din cauza creșterii ratelor de mortalitate printre persoanele de vârstă mijlocie, situație agravată de pandemia de COVID-19 în 2019.

Studiul a mai indicat că, pentru ca speranța de viață să crească cu un an, ratele mortalității ar trebui să scadă substanțial. De exemplu, în Japonia, ar fi necesară o reducere a mortalității feminine cu 20,3% pentru a crește speranța de viață de la 88 la 89 de ani.

În concluzie, studiul sugerează că revoluția longevității se apropie de sfârșit și că o extensie radicală a vieții ar fi dificil de realizat în viitor fără progrese semnificative în domeniul îmbătrânirii și al medicinei.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-10-2024 | creare: 15-10-2024 | Vizite: 64
Bibliografie
Rise in human life expectancy may be slowing down, link: https://www.news-medical.net/news/20241010/Rise-in-human-life-expectancy-may-be-slowing-down.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chiar și micile schimbări pozitive în alimentație îți prelungesc viața
  • STUDIU: Longevitatea și paradoxul obezității
  • Hong Kong - orașul cu speranța de viață cea mai mare
  •