Călătoria poate fi un factor declanșator al migrenelor – Cum să le previi?
Autor: Advertorial oferit de PSK Solution
Cum să fii în formă pentru a călători? Asta este o întrebare pe care și-o pun mulți oameni, care au constatat că pot avea brusc dureri de cap sau migrene în timp ce călătoresc.
Când ești într-o călătorie, de relaxare sau de afaceri, migrena îți poate afecta starea de dispoziție și chiar strica planurile. Ultimul lucru pe care îl vrei într-o călătorie, este să suferi de o migrenă, care este o durere de cap intensă, ce poate să apară brusc din cauza unor factori declanșatori, cum ar fi:
Stresul, anxietatea, tensiunea
Unii oameni au o stare de tensiune înainte de a pleca în călătorie, sunt emoționați și nervoși, uneori nici nu pot dormi noaptea. Călătoria poate fi chiar ea un factor declanșator al migrenei, mai ales dacă provoacă stres, tensiune ce afectează nervii și nu este una relaxantă.Cei care nu sunt obișnuiți să călătorească, pot avea și o stare de anxietate, pentru că pentru ei călătoria este un fel de provocare, de a face față situațiilor neprevăzute. Probabil asta se datorează faptului că sunt prea speriați de necunoscut și de a călători singuri, fără a avea familia alături.
Pentru ei, călătoria poate fi stresantă, pentru că lipsa de rutină crește riscul de anxietate. Pentru a avea control asupra vieții, ei trebuie să-și creeze o rutină, să aplice modalități prin care își pot reduce anxietatea. În timp, după ce ajung să călătorească mai mult, ei devin oameni mai încrezători și scapă de aceste stări neplăcute, de migrene sau durerile de cap.
Lipsa somnului și alte excese
Oboseala, viața neregulată, schimbarea alimentației și alte excese pot declanșa dureri de cap.Anumite boli
Oamenii care au anumite suferințe și boli sunt mai sensibili, pot simți dureri de cap în călătorie din cauza stresului și a emoțiilor, care apar atunci când experimentează locuri necunoscute. Oamenii pot fi stresați în călătorie, fără să știe. Chiar și așteptarea de a merge într-un anumit loc poate fi un factor de stres, care pune la încercare corpul și poate cauza migrene când nici nu te gândești.Sfaturi pentru ameliorarea migrenelor în călătorie
Dacă ai brusc dureri de cap în timp ce călătorești, cu siguranță nu te vei putea bucura de sejur așa cum îți dorești. Prin urmare, este necesar să aplici anumite sfaturi și metode prin care să previi durerile de cap sau migrenele. Iată câteva dintre acestea:
Evită riscurile în călătorie
O idee bună ar fi să organizezi un itinerariu de călătorie și să pregătești bagajele din timp, pentru a evita stresul și a reuși să te relaxezi înainte de a pleca, spre a avea suficient timp pentru a ajunge la timp la destinația dorită.Pentru a preveni migrenele, evită riscurile, factorii declanșatori, cum ar fi: lumina puternică, zgomotele și mirosurile intense.
Nu exagera cu activitățile, fii atent la răul de mișcare
Chiar dacă în călătorie apare tentația de a vedea cât mai multe locuri, totuși nu exagera cu activitățile pentru a nu te surmena. Prea multă activitate, consum de alcool, mâncare și mai ales dulciuri, cresc riscul de migrene.Răul de mișcare este un factor de risc, care poate produce migrene și de aceea pentru a preveni disconfortul creat (de transportul în mașină, tren sau avion), sunt necesare medicamente.
Fii pregătit pentru schimbarea de climă
Schimbarea climei, a temperaturii, umidității și în general schimbările extreme ale vremii reprezintă factori declanșatori ai migrenelor. Chiar și scufundările în mare, la adâncime mare, pot cauza dureri de cap sau migrene. Este bine să acorzi atenție și climei, modificărilor stilului de viață, pe care le vei suporta și experimenta într-un mediu, departe de viață.Uneori este bine să ai la îndemână un plan, pregătit de acasă, în cazul în care suferi de migrenă. Asta înseamnă să ai la tine câteva medicamente obișnuite, pentru calmarea durerilor.
Dormi suficient, mănâncă bine și bea mai multă apă
Schimbarea programului de somn poate declanșa migrene. De asemenea, anumite alimente, cum sunt acelea care conțin îndulcitori artificiali pot cauza migrene și deci trebuie evitate. Fii atent la ce mănânci, alege alimente sănătoase, proaspete, pe care le tolerează bine organismul.O soluție ar fi și folosirea de suplimente alimentare naturale, care ajută în combaterea migrenelor. Unele studii ale cercetătorilor certifică beneficiile uleiului de canabis în lupta împotriva migrenelor, durerilor de cap și anxietății.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni