Bufeurile și transpirațiile nocturne cresc riscul pentru un eveniment cardiovascular

©

Autor:

Bufeurile și transpirațiile nocturne cresc riscul pentru un eveniment cardiovascular
Femeile care se confruntă cu simptome vasomotorii după menopauză sunt mai predispuse la evenimente cardiovasculare non-fatale, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Queensland.
Noile cercetări au descoperit că femeile care au bufeuri și transpirații nocturne după menopauză sunt cu 70% mai predispuse să aibă atacuri de cord, angină și accidente vasculare cerebrale.

„Această cercetare ajută la identificarea femeilor care prezintă un risc mai mare pentru dezvoltarea de evenimente cardiovasculare și care pot avea nevoie de monitorizare atentă în practica clinică”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Gita Mishra. Cercetătorii au descoperit o asociere între evenimentele cardiovasculare non-fatale și simptomele vasomotorii apărute înainte sau după menopauză.

Conform studiului, simptomele vasomotorii apărute înainte de menopauză cresc șansele unei femei de a se confrunta cu evenimente cardiovasculare cu aproximativ 40 de procente, în timp ce bufeurile sau trasnpirațiile nocturne post-menopauză cresc șansele de evenimente cardiovasculare cu 70%. De asemenea, oamenii de știință au constatat că riscul de evenimente cardiovasculare a fost legat mai mult de severitatea bufeurilor și a transpirațiilor nocturne decât de frecvența sau durata lor.

Studiul actual este realizat folosind datele obținute de la InterLACE, o colaborare majoră în cadrul căreia au fost colectate la nivel individual mai bine de 20 de studii observaționale și la care au au participat jumătate de milion de femei din întreaga lume.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-07-2020 | creare: 07-07-2020 | Vizite: 1745
Bibliografie
Hot flushes and night sweats linked to 70% increase in cardiovascular disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200702113707.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta sau activitatea fizică protejează sănătatea cardiovasculară?
  • Un stil de viață sănătos ar putea reduce riscul genetic pentru infarct miocardic
  • Primul studiu care relaționează activitatea cerebrală asociată cu stresul cu riscul cardiovascular
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum