Psiholog certificat si autorizat de Colegiul Psihologilor din Romanaia. Psihoterapeut autonom De Cuplu si Familie – Psihoterapie Sistemica ,, Asociatia de Terapie Familiala si de Cuplu ” din Timisoara .
ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Psihologie Psihologie Timisoara

Anunțuri & evenimente

15-01-2020

Ateliere De Dezvoltare personala

Ateliere De Dezvoltare personala
Preț: 30 ron/atelierul
Ateliere de Dezvoltare Personala pentru copii

Grupuri pe categorii de varsta: 5 -7 ani

7-10 ani

Total- 6 module

La sfarsitul fiecarui modul, oferim diplome de participare.
15-01-2020

Dezvoltare Personala La Copii - Timisoara

Dezvoltare Personala La Copii - Timisoara
Dezvoltarea persoanala la copii se considera a fi o metoda moderna de formare si educare a acestora. Scopul dezvoltarii personale este acela de a constientiza propriul potential interior, de a aduce la suprafata toate resursele copilului in scopul adaptarii in diferite situatii de viata.

Cursurile de dezvoltare personala organizate de ‚’’Cabinet Individual de Psihologie Borsi Maria’’ vizeaza urmatoarele componente:

Dobandirea de abilitati de comunicare eficienta

Dezvoltarea exprersiva a limbajului verbal si non-verbal

Optimizarea capacitatiilor de cunoastere si gestionare a propriilor emotii

Exprimarea constructiva a gandurilor si sentimentelor

Cunoastere de sine a propriei persoane

Dezvoltarea capacitatii de a lua decizii corecte

Dezvolrtarea creativitatii

Dobandirea abilitatiilor necesare de a face fata in mod constructiv unor sitruatii dificile aparute (scoala, familie , mediu social).

Explorarea si cunoasterea personala prin prisma relatiilor cu cei din jur reprezinta o conditie esentiala pentru adaptarea la mediu, pentru facilitarea accesului la potentialul personal si pentru stimularea acestuia.

Cunoasterea de sine, a caracteristicilor si valorilor personale, a universului sau emotional, il plaseaza pe copil in postura de a gasi modalitati eficiente de relationare cu ceilalti, de constientizare a propriilor emotii dar si a situatiilor in care acestea apar si la o comunicare adecvata, fara a intra in diferite situatii conflictuale.

Tehnicile terapeutice utilizate in lucrul cu copii, cele care-i ajuta să se cunoasca , implică desenul, pictura, jucăriile, poveştile, basmele, metaforele terapeutice, fantezia, modelajul cu plastilina sau nisip kinetic– materiale care le oferă un mediu sigur şi natural. Acestea sunt puse in practica prin joc reusind, astfel, sa comunice adecvat pentru nivelul lor de varsta.

Prin joc copiii se dezvolta din punct de vedere mental, fizic si social, astfel au posibilitatea sa exploreze lucrurile care sunt suparatoare sau ingrijoratoare pentru ei, ii ajuta sa se deblocheze si sa isi exprime sentimentele si emotiile pe care le traiesc. In acelasi timp, activitatile bazate pe joc le confera copiilor multa satisfactie si buna dispozitie.

Întâlnirile grupului sunt centrate pe diferite teme pe doua categorii de varsta, care au în vedere

urmatoarele :

Cunoasterea de sine, a valorilor personale , dezvoltarea increderii in sine.

Comunicare eficienta cu sine si cu ceilalti. Cum sa comunicam?

Creativitatea si rolul actului creativ in dezvoltarea psihica a copilului.

Adaptarea comportamnetelor, rolul lor in depasirea situatiilor problematice

Cresterea motivatiei, cum functioneaza motivatia . Copiii au nevoie sa inteleaga rolul motivatiei in atingerea obiectivelor personale .

Antrenarea abilitatilor empatice si gestionarea adecvata a emotiilor

Incercam ca prin atelierele propuse sa imbunatatim deprinderi din arii multiple ale dezvoltarii copiilor
 
Programare