Bețiile din adolescență duc la alterarea microbiomului, ceea ce rezultă în disfuncționalități cognitive și emoționale

Bețiile din adolescență duc la alterarea microbiomului, ceea ce rezultă în disfuncționalități cognitive și emoționale

©

Autor:

Bețiile din adolescență duc la alterarea microbiomului, ceea ce rezultă în disfuncționalități cognitive și emoționale
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la APC Microbiome Ireland, un centru de cercetare de vârf din lume bazat la Universitatea College Cork, a constatat că alterările din microbiomul intestinului, microorganisme care trăiesc în sistemul digestiv uman È™i afectează sănătatea, sunt legate de practica obiÈ™nuită de consum excesiv de alcool la tineri.
Studiul a arătat că alterările din microbiom sunt asociate cu o capacitate scăzută de a recunoaște emoțiile și nevoia de a consuma alcool. Aceste rezultate susțin ideea că microbiomul intestinului pare să regleze funcționarea creierului și funcționarea emoțională.

În Irlanda, 60% dintre tinerii cu vârste 18-24 de ani raportează consum excesiv de alcool (binge drinking) în fiecare lună.

Unul din trei tineri europeni consumă frecvent alcool în exces, fapt care este asociat cu un risc crescut de a dezvolta tulburări de consum de alcool È™i a experimenta modificări cognitive care se pot perpetua în perioada adultă. Studiul realizat pe 71 de tineri a investigat legătura potenÈ›ială dintre microbiomul intestinal È™i cogniÈ›ia socială, impulsivitatea È™i pofta la tinerii care consumă alcool în exces.

Rezultatele studiului pot ajuta la dezvoltarea de intervenÈ›ii dietetice sau pre/probiotice noi care să îmbunătățească alterările microbiene È™i cognitive legate de alcool la tinerii care consumă alcool în perioada vulnerabilă a adolescenÈ›ei.

Acest studiu consolidează dovezi tot mai numeroase din modele animale, care arată că microbiomul este un regulator important al cogniÈ›iei sociale È™i emoÈ›ionale È™i le extinde la subiecÈ›i umani. Profesorul John Cryan, VicepreÈ™edinte pentru Cercetare È™i Inovare la UCC È™i autor senior al studiului, a afirmat: „Acest studiu demonstrează că cel mai frecvent model de abuz de alcool în perioada de început a vieÈ›ii adulte este legat de alterări ale microbiomului intestinal, chiar înainte de a se dezvolta o dependență. De asemenea, subliniază importanÈ›a microbiomului intestinal în reglarea poftei, cogniÈ›iei sociale È™i funcÈ›ionării meoÈ›ionale.”

sursa: News Medical

Data actualizare: 03-02-2023 | creare: 03-02-2023 | Vizite: 410
Bibliografie
Study finds alterations in the gut microbiome of young adult binge drinkers, link: https://www.news-medical.net/news/20230202/Study-finds-alterations-in-the-gut-microbiome-of-young-adult-binge-drinkers.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mahmureala, lipsa energiei È™i absenteismul de la studii, printre principalele consecinÈ›e ale consumului de alcool în rândul studenÈ›ilor
  • Consumul excesiv de alcool, un important factor de risc pentru demență
  • Consumul excesiv de alcool la adolescenÈ›i poate determina schimbări cerebrale pe termen lung
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum