Bauturile din cacao, cheia protejarii impotriva celor mai comune boli ale modernitatii?
Data publicării: 12-03-2007
In cadrul studiului – realizat de cercetatori de la Harvard Medical School – au fost studiati membrii tribului Kuna din Panama, care beau aproximativ 40 de cupe de cacao pe saptamana. S-a constatat ca epicatecina – o substanta din samanta arborelui de cacao – reduce in mod considerabil riscul de dezvoltare a unor afectiuni grave.
„Daca studiul se dovedeste a fi corect, am putea spune ca este una dintre cele mai importante descoperiri din istoria medicinii. Epicatecina ne-ar putea scapa de patru dintre cele mai comune boli ale societatii moderne”, a declarat prof. Norman Hollenberg, cel care a condus studiul.
Membrii tribului Kuna traiesc mai mult decat ceilalti locuitori din Panama si rareori se imbolnavesc. Singurul lucru pe care il beau din ziua in care se nasc si pana la moarte este bautura din cacao, fapt ce ar sugera ca acesta este motivul pentru care durata lor de viata este mai mare. Scepticii sustin insa ca genele si alti factori ai stilului de trai, nu bauturile cu cacao, sunt cele care le ofera membrilor tribului Kuna o sanatate de fier.
Sursa: ROMPRES