Bărbații consumă mai multă carne decât femeile, în special în țările dezvoltate

©

Autor:

Bărbații consumă mai multă carne decât femeile, în special în țările dezvoltate
Un studiu recent a investigat dacă diferențele de gen legate de consumul de carne sunt universale, influențate de normele culturale, legate de oportunitățile de exprimare a anumitor comportamente și mai slabe sau mai puternice în națiunile cu mai multă dezvoltare și mai puțină inegalitate de gen.
Cercetarea a inclus 20.802 persoane din 23 de țări de pe patru continente și a folosit Indicele de Dezvoltare Umană (IDU) și Indicele Global al Diferențelor de Gen (IGDG) pentru a evalua nivelurile de egalitate și dezvoltare ale țărilor respective. Participanții au evaluat frecvența consumului lor de alimente pe o scară de la 1,0 la 11, concentrându-se pe consumul de carne bazat pe mai multe categorii, cum ar fi carne de vită/vacă, porc și păsări, cum ar fi puiul.

Rezultatele publicate în Scientific Reports au arătat că bărbații consumă mai multă carne decât femeile în toate țările, cu excepția Indiei, Indoneziei și Chinei. Această discrepanță a crescut dramatic în națiunile cu nivele mai înalte de egalitate de gen și dezvoltare umană. Dimensiunile efectului pozitiv semnificativ variau între 0,2 pentru Malaezia și 0,6 pentru Germania.

Inegalitățile de gen în consumul de carne sunt mai mari în națiunile mai dezvoltate, cu o inegalitate de gen mai mică, susținând ipoteza paradoxală de gen.

Concluziile studiului indică faptul că bărbații consumă mai multă carne decât femeile în națiunile dezvoltate cu mai multă egalitate de gen, iar impactul paradoxal de gen este mai mare în aceste națiuni. Discrepanțele de gen nu au fost identificate în India, Indonezia sau China, sugerând influențe potențiale ale variabilelor culturale și de mediu. Factorii economici explică influența dezvoltării umane, deoarece costurile de producție a cărnii sunt mai mari decât cele ale alimentelor de origine vegetală, iar țările cu mai multe resurse oferă mai multe opțiuni pentru indivizi de a cumpăra și consuma carne. Aceste descoperiri completează studii similare cu trăsături psihologice și ajută la eliminarea efectelor de grup de referință ca posibilă cauză.

sursa: News Medical

Data actualizare: 20-06-2024 | creare: 20-06-2024 | Vizite: 172
Bibliografie
Study finds men eat meat more often than women, especially in gender-equal, developed countries, link: https://www.news-medical.net/news/20240618/Study-finds-men-eat-meat-more-often-than-women-especially-in-gender-equal-developed-countries.aspx

Image by Aviavlad on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Asocierea dintre carnea gătită la grătar cu foc deschis și hipertensiunea arterială
  • Diferenţele dintre carnea de porc, vită şi pui - avantaje şi dezavantaje
  • Antioxidanți eficienți în ameliorarea oboselii și prevenirea demenței, găsiți în cantități crescute în diferite tipuri de carne
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum