Bărbații consumă mai multă carne decât femeile, în special în țările dezvoltate

Bărbații consumă mai multă carne decât femeile, în special în țările dezvoltate

©

Autor:

Bărbații consumă mai multă carne decât femeile, în special în țările dezvoltate
Un studiu recent a investigat dacă diferenÈ›ele de gen legate de consumul de carne sunt universale, influenÈ›ate de normele culturale, legate de oportunitățile de exprimare a anumitor comportamente È™i mai slabe sau mai puternice în naÈ›iunile cu mai multă dezvoltare È™i mai puÈ›ină inegalitate de gen.
Cercetarea a inclus 20.802 persoane din 23 de țări de pe patru continente È™i a folosit Indicele de Dezvoltare Umană (IDU) È™i Indicele Global al DiferenÈ›elor de Gen (IGDG) pentru a evalua nivelurile de egalitate È™i dezvoltare ale țărilor respective. ParticipanÈ›ii au evaluat frecvenÈ›a consumului lor de alimente pe o scară de la 1,0 la 11, concentrându-se pe consumul de carne bazat pe mai multe categorii, cum ar fi carne de vită/vacă, porc È™i păsări, cum ar fi puiul.

Rezultatele publicate în Scientific Reports au arătat că bărbaÈ›ii consumă mai multă carne decât femeile în toate țările, cu excepÈ›ia Indiei, Indoneziei È™i Chinei. Această discrepanță a crescut dramatic în naÈ›iunile cu nivele mai înalte de egalitate de gen È™i dezvoltare umană. Dimensiunile efectului pozitiv semnificativ variau între 0,2 pentru Malaezia È™i 0,6 pentru Germania.

Inegalitățile de gen în consumul de carne sunt mai mari în naÈ›iunile mai dezvoltate, cu o inegalitate de gen mai mică, susÈ›inând ipoteza paradoxală de gen.

Concluziile studiului indică faptul că bărbaÈ›ii consumă mai multă carne decât femeile în naÈ›iunile dezvoltate cu mai multă egalitate de gen, iar impactul paradoxal de gen este mai mare în aceste naÈ›iuni. DiscrepanÈ›ele de gen nu au fost identificate în India, Indonezia sau China, sugerând influenÈ›e potenÈ›iale ale variabilelor culturale È™i de mediu. Factorii economici explică influenÈ›a dezvoltării umane, deoarece costurile de producÈ›ie a cărnii sunt mai mari decât cele ale alimentelor de origine vegetală, iar țările cu mai multe resurse oferă mai multe opÈ›iuni pentru indivizi de a cumpăra È™i consuma carne. Aceste descoperiri completează studii similare cu trăsături psihologice È™i ajută la eliminarea efectelor de grup de referință ca posibilă cauză.

sursa: News Medical

Data actualizare: 20-06-2024 | creare: 20-06-2024 | Vizite: 189
Bibliografie
Study finds men eat meat more often than women, especially in gender-equal, developed countries, link: https://www.news-medical.net/news/20240618/Study-finds-men-eat-meat-more-often-than-women-especially-in-gender-equal-developed-countries.aspx

Image by Aviavlad on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Asocierea dintre carnea gătită la grătar cu foc deschis È™i hipertensiunea arterială
  • DiferenÅ£ele dintre carnea de porc, vită ÅŸi pui - avantaje ÅŸi dezavantaje
  • AntioxidanÈ›i eficienÈ›i în ameliorarea oboselii È™i prevenirea demenÈ›ei, găsiÈ›i în cantități crescute în diferite tipuri de carne
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum