Autopercepția stării de sănătate influențează măsura în care bătrânii cu artrită reușesc să rămână activi

Autopercepția stării de sănătate influențează măsura în care bătrânii cu artrită reușesc să rămână activi

©

Autor:

Autopercepția stării de sănătate influențează măsura în care bătrânii cu artrită reușesc să rămână activi
Un studiu recent al cercetătorilor de la Hospital for Special Surgery (HSS) È™i Weill Cornell Medicine a descoperit că persoanele cu artrită care au sentimente negative despre procesul lor de îmbătrânire tind să aibă un nivel mai scăzut de activitate fizică È™i se percep ca fiind mai puÈ›in sănătoase. Cu toate acestea, auto-percepÈ›ia unei sănătăți bune a explicat efectul gândirii negative, oferind clinicienilor o oportunitate de a se concentra atât pe perspectiva pacientului asupra îmbătrânirii, cât È™i pe sănătatea generală a acestuia.
„Activitatea fizică este esenÈ›ială pentru adulÈ›ii mai în vârstă cu artrită, deoarece poate ajuta la reducerea durerii È™i rigidității, îmbunătățirea mobilității È™i menÈ›inerea independenÈ›ei. Cu toate acestea, mulÈ›i adulÈ›i mai în vârstă cu artrită nu obÈ›in nivelurile recomandate de activitate fizică. Studiul nostru sugerează că auto-percepÈ›iile îmbătrânirii È™i sănătății generale pot explica cel puÈ›in parÈ›ial de ce”, spune Dr. Sarah B. Lieber, reumatolog la HSS È™i lider al studiului.

Studiul a înscris 99 de bărbaÈ›i È™i femei cu vârsta de 60 de ani sau mai în vârstă cu artrită auto-raportată din New York È™i Florida. ParticipanÈ›ii la sondaj au fost rugaÈ›i să răspundă la întrebări despre condiÈ›iile comorbide. De asemenea, li s-a cerut să raporteze nivelurile lor săptămânale de activitate fizică È™i să completeze un chestionar validat de 10 articole despre sentimentele lor legate de procesul lor de îmbătrânire.

Dr. Lieber È™i colegii ei au descoperit că cantitatea de activitate fizică raportată de persoane a fost puternic asociată cu auto-percepÈ›ia sănătății generale, cantitatea de sprijin social pe care o aveau È™i sentimentul că îmbătrânirea îi afecta negativ. Cu toate acestea, puterea relaÈ›iei dintre auto-percepÈ›iile negative ale îmbătrânirii È™i activitatea fizică a fost mai slabă atunci când auto-percepÈ›iile sănătății generale au fost luate în considerare.

Autorii concluzionează că intervenÈ›iile pentru îmbunătățirea activității fizice la pacienÈ›ii cu artrită ar putea include combaterea sentimentelor negative despre îmbătrânire È™i cultivarea unor perspective mai pozitive asupra propriului proces de îmbătrânire.

sursa: News Medical

Data actualizare: 16-11-2023 | creare: 16-11-2023 | Vizite: 340
Bibliografie
Self-perception of health influences physical activity levels in older adults with arthritis, link: https://www.news-medical.net/news/20231114/Self-perception-of-health-influences-physical-activity-levels-in-older-adults-with-arthritis.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Trosnitul articulaÈ›iilor produce sau nu artrita?
  • AdulÈ›ii în vârstă cu artrită au nevoie doar de 45 de minute de activitate fizică pe săptămână
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum