ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Radiologie și imagistică medicală Radiologie și imagistică medicală Iași

Embolizarea anevrismului cerebral, la Spitalul Arcadia

Embolizarea anevrismului cerebral, la Spitalul Arcadia
Autor: Dr. Mihai jr. Crețeanu, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, Arcadia

Anevrismele nu cauzează în toate situațiile simptome și, de cele mai multe ori, sunt descoperite în timpul unor investigații realizate pentru alte afecțiuni. La Spitalul Arcadia, pacienții au la dispoziție o alternativă minim invazivă la tratamentul neurochirurgical: tratamentul intervențional de embolizare a anevrismului nerupt, care previne consecințele amenințătoare de viață care apar în cazul ruperii acestuia.

 

Anevrismul reprezintă o zonă dilatată (umflată) la nivelul unei artere cerebrale şi poate fi fatal în cazul în care se rupe şi provoacă o hemoragie.

Una dintre cauzele anevrismului cerebral este congenitală, anevrismele fiind o consecință a unei anomalii a peretelui arterei, a infecțiilor micotice cerebrale sau traumelor cerebrale. Toate cauzele nu sunt cunoscute cu exactitate, însă în mod cert se pot aduce în atenție factori de risc extrem de importanți: traumatismele cranio-cerebrale, hipertensiunea arterială, tumorile cerebrale, consumul de alcool și droguri, fumatul, afecțiuni ale sistemului vascular, procesul natural de îmbătrânire, prezența anevrismului la rude de gradul I.

Statistic vorbind, prevalenţa anevrismelor este de aproximativ 3-5% în populaţia generală. 7 din 100.000 de persoane suferă de ruperea anevrismului. Riscul de rupere a anevrismelor este de 1-2% pe an, în funcție de mărimea și felul anevrismului. Cele mai expuse persoane la producerea unui anevrism cerebral sunt cele active, cele cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani.

 

Citiți continuarea articolului:

https://www.arcadiamedical.ro/medinfo/embolizarea-anevrismului-cerebral-la-spitalul-arcadia

 
Programare