Aportul de colină scade riscul de demență
©
Autor: Vasiliu Alina
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Eastern Finland a arătat că aportul alimentar de fosfatidilcolină scade riscul de demență.
Studiul a analizat obiceiurile alimentare și starea de sănătate la 2.500 de bărbați finlandezi cu vârsta cuprinsă între 42 și 60 de ani. Sursele cheie de fosfatidilcolină din dieta participanților au fost ouăle (39%) și carnea (37%).
Rezultatele apărute în American Journal of Clinical Nutrition au arătat că riscul de demență a fost cu 28% mai mic la bărbații cu cel mai mare aport de fosfatidilcolină dietetică, comparativ cu bărbații cu un aport mai scăzut. De asemenea, participanții cu cel mai mare aport de fosfatidilcolină dietetică au excelat la testele de memorie și abilități lingvistice.
„Cu toate acestea, acesta este doar un studiu observațional și avem nevoie de cercetări suplimentare înainte de a putea fi trase concluzii definitive”, subliniază Maija Ylilauri, autorul studiului.
Peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de o tulburare de memorie, iar boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză care duce la apariția demenței.
Sursa: Science Daily
Studiul a analizat obiceiurile alimentare și starea de sănătate la 2.500 de bărbați finlandezi cu vârsta cuprinsă între 42 și 60 de ani. Sursele cheie de fosfatidilcolină din dieta participanților au fost ouăle (39%) și carnea (37%).
Rezultatele apărute în American Journal of Clinical Nutrition au arătat că riscul de demență a fost cu 28% mai mic la bărbații cu cel mai mare aport de fosfatidilcolină dietetică, comparativ cu bărbații cu un aport mai scăzut. De asemenea, participanții cu cel mai mare aport de fosfatidilcolină dietetică au excelat la testele de memorie și abilități lingvistice.
„Cu toate acestea, acesta este doar un studiu observațional și avem nevoie de cercetări suplimentare înainte de a putea fi trase concluzii definitive”, subliniază Maija Ylilauri, autorul studiului.
Peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de o tulburare de memorie, iar boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză care duce la apariția demenței.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 08-08-2019 | creare: 08-08-2019 | Vizite: 777
Bibliografie
Dietary choline associates with reduced risk of dementia. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190806101530.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Efectele comparative ale intervențiilor farmacologice pentru managementul acut al episoadelor de migrenă la adulți (meta-analiză)
- Statinele ar putea încetini progresia bolii Alzheimer
- Stimularea nervoasă ar putea fi eficientă împotriva oboselii din scleroza multiplă
- Modul în care atenția conștientă modifică funcțiile cerebrale pentru a sprijini autoreglarea
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni