Aportul de colină scade riscul de demență

©

Autor:

Aportul de colină scade riscul de demență
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Eastern Finland a arătat că aportul alimentar de fosfatidilcolină scade riscul de demență.
Studiul a analizat obiceiurile alimentare și starea de sănătate la 2.500 de bărbați finlandezi cu vârsta cuprinsă între 42 și 60 de ani. Sursele cheie de fosfatidilcolină din dieta participanților au fost ouăle (39%) și carnea (37%).

Rezultatele apărute în American Journal of Clinical Nutrition au arătat că riscul de demență a fost cu 28% mai mic la bărbații cu cel mai mare aport de fosfatidilcolină dietetică, comparativ cu bărbații cu un aport mai scăzut. De asemenea, participanții cu cel mai mare aport de fosfatidilcolină dietetică au excelat la testele de memorie și abilități lingvistice.

„Cu toate acestea, acesta este doar un studiu observațional și avem nevoie de cercetări suplimentare înainte de a putea fi trase concluzii definitive”, subliniază Maija Ylilauri, autorul studiului.

Peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de o tulburare de memorie, iar boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză care duce la apariția demenței.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-08-2019 | creare: 08-08-2019 | Vizite: 761
Bibliografie
Dietary choline associates with reduced risk of dementia. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190806101530.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Socializarea scade riscul de demență la bătrânețe
  • Demența poate fi încetinită, prin modificarea stilului de viață
  • Demența ar putea fi prezisă cu ajutorul unei metode non-invazive
  •