Anumite combinații medicamentoase ar putea trata eficient obezitatea

©

Autor:

Anumite combinații medicamentoase ar putea trata eficient obezitatea
În încercarea de a dezvolta tratamente personalizate împotriva obezității, cercetătorii de la Universitatea Alberta au identificat noi combinații de medicamente mai eficiente împotriva diabetului de tip 2 și a obezității decât medicamentele administrate în prezent în monoterapie. Rezultatele cercetării, de asemenea, faptul că terapia cu medicamente administrate în combinație poate să înlocuiască tratamentele invazive.
Lucrarea publicată de cercetători examinează potențialul mai multor medicamente care controlează incretinele (hormonii metabolici care stimulează organismul să producă insulină și să o utilizeze eficient) de a suprima pofta de mâncare, pentru a controla glicemia și pentru a reduce excesul de greutate. Cercetătorii au concluzionat că prin combinarea anumitor medicamente pot fi obținute mai multe avantaje, inclusiv o eficacitate mai mare la unii pacienți și mai puține efecte secundare.

„Pierderea în greutate chiar și cu 5% este considerată semnificativă din punct de vedere clinic, iar pacienții din unele dintre studiile noastre care au utilizat combinații de medicamente, au obținut pierderi chiar și de până la 15% din greutatea corpului”, a spus autorul studiului, Andrea Haqq, profesor la Facultatea de Medicină și Stomatologie a Universității din Alberta.

Pe lângă combinațiile de medicamente, cercetătorii caută soluții non-farmacologice care ar putea ajuta la încetinirea creșterii în greutate și la îmbunătățirea eficacității medicamentelor folosite în prezent împotriva diabetului. O astfel de soluție ar putea fi, spun autorii, adăugarea în alimentația zilnică a produselor bogate în fibre.

sursa: Science Daily
foto: Richard Siemens

Data actualizare: 17-05-2022 | creare: 17-05-2022 | Vizite: 360
Bibliografie
Combination of drugs for obesity and Type 2 diabetes may be more effective than a single therapy, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220503141311.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Autostigmatizarea persoanelor obeze poate crește riscul de sindrom metabolic
  • Bypass-ul gastric mai eficient în controlul obezității și diabetului decât modificările stilului de viață
  • Semaglutida ar putea ajuta în tratamentul adulților cu obezitate și fără diabet
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum