Anticorpi care neutralizează varianta Omicron și alte variante ale SARS-CoV-2

©

Autor:

Anticorpi care neutralizează varianta Omicron și alte variante ale SARS-CoV-2
O echipă internațională de oameni de știință a identificat anticorpi care neutralizează diferite variante ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv Omicron. Anticorpii vizează zone ale proteinei spike virale care rămân în esență neschimbate pe măsură ce virușii suferă mutații. Prin identificarea țintelor acestor anticorpi „neutralizatori pe scară largă” asupra proteinei spike, ar putea fi posibilă proiectarea de vaccinuri și tratamente cu anticorpi care vor fi eficiente împotriva altor variante care pot apărea în viitor.
Noua variantă a virusului SARS-CoV-2, denumită Omicron, prezintă un număr neobișnuit de crescut de mutații în proteina spike. Cercetătorii au emis ipoteza că numărul mare de mutații explică parțial de ce varianta a putut să se răspândească atât de rapid, să infecteze persoanele care au fost vaccinate și să reinfecteze pe cei care au fost infectați anterior. Pentru a evalua efectul mutațiilor, cercetătorii au proiectat un virus dezactivat, nereplicativ, numit pseudovirus, pentru a produce proteine ​​​​spike pe suprafața sa, așa cum fac coronavirusurile. Apoi au creat pseudovirusuri care aveau proteine ​​​​spike cu mutații omicron și cele găsite pe cele mai vechi variante identificate în pandemie.

Cercetătorii s-au uitat mai întâi pentru a vedea cât de bine s-au putut lega diferitele versiuni ale proteinei spike de proteinele de pe suprafața celulelor, pe care virusul le folosește pentru a intra în celulă (receptorul enzimei de conversie a angiotensinei-2 sau ACE2). Cercetătorii au descoperit că varianta proteinei spike de la virusul Omicron era capabilă să se lege de 2,4 ori mai bine decât proteina spike găsită în virusul izolat chiar la începutul pandemiei. De asemenea, versiunea Omicron a fost capabilă să se lege de receptorii ACE2 de șoarece în mod eficient, sugerând că Omicron ar putea fi capabil să se transfere între oameni și alte mamifere.

Conform rezultatelor, anticorpii de la persoane care au fost infectate cu tulpini anterioare și de la cei care au primit unul dintre cele mai utilizate șase vaccinuri disponibile în prezent au avut o capacitate redusă de a bloca infecția. Anticorpii de la oameni care au fost infectați, recuperați și apoi au primit două doze de vaccin au avut, de asemenea, activitate redusă.

Toate tratamentele cu anticorpi, cu excepția unuia, autorizate sau aprobate în prezent pentru a fi utilizate cu pacienții expuși la virus, nu au avut sau au avut o activitate semnificativ redusă împotriva omicronului în laborator. Excepția a fost un anticorp numit sotrovimab, care a avut o reducere de două până la trei ori a activității de neutralizare, arată studiul. Când au testat un panou mai mare de anticorpi care au fost generați împotriva versiunilor anterioare ale virusului, cercetătorii au identificat patru clase de anticorpi care și-au păstrat capacitatea de a neutraliza Omicron.

sursa: News Medical

Data actualizare: 29-12-2021 | creare: 29-12-2021 | Vizite: 483
Bibliografie
Researchers discover antibodies that neutralize omicron and other SARS-CoV-2 variants, link: https://www.news-medical.net/news/20211228/Researchers-discover-antibodies-that-neutralize-omicron-and-other-SARS-CoV-2-variants.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă titrul anticorpilor după vaccinarea anti-COVID este 0 înseamnă că nu ai protecție?
  • Imunitatea la COVID-19 se manifestă pe termen lung, la persoanele cu o formă ușoară a bolii
  • Anticorpii împotriva SARS-CoV-2 rămân stabili sau chiar cresc, la șapte luni de la infectare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum