Amprentarea ADN acum mai sigură, cu ajutorul unui cod genetic de bare
Autor: Patriche Silvia
![Amprentarea ADN acum mai sigură, cu ajutorul unui cod genetic de bare](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38421.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Un studiu publicat recent a arătat că introducerea unui fel de cod de bare genetic pe porțiunile prelevate de ADN crește siguranța probei în fața greșelilor sau a atacurilor din acest domeniu.
După introducerea codului de bare proba este trimisă la un laborator pentru a fi verificată. Acest lucru asigură că proba prelevată de la o persoană și cea analizată în laborator sunt una și aceeași. Tehnica este asemănătoare, spun cercetătorii implicați în studiu, cu securitatea oferită de parolarea telefoanelor inteligente.
Ideea de bază constă în injectarea unui material inofensiv în probele genetice imediat după colectare. Amprentarea ADN așa cum este numită ajută la identificarea unei persoane sau a unui organism folosit doar o porțiune redusă de material genetic. Deși 99,9% dintre materialul ADN dintre două persoane este similar tot vor exista câteva milioane de posibilități pentru a crea diferențele.
Pentru acest studiu oamenii de știință au introdus porțiuni mici de ADN sintetic în materialul genetic prelevat de la voluntari. Cum există sute de combinații disponibile, posibilitatea de înlocuire a probelor se reduce mult.
sursa: ScienceDaily
foto: Duke University
2. Molecular Barcoding as a Defense against Benchtop Biochemical Attacks on DNA Fingerprinting and Information Forensics, https://ieeexplore.ieee.org/document/9093855
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Asocieri genetice între consumul de alcool, fumat, cofeină și riscul de artrită
- Studiu dezvăluie factorii genetici care afectează raportul sexelor la naștere
- Baza genomică a leucemiei acute limfoblastice de linia T la copii - noi descoperiri
- Genetica sporește riscul de a suferi o boală mai degrabă în primii ani de viață, decât ulterior
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni