Amprentarea ADN acum mai sigură, cu ajutorul unui cod genetic de bare
Autor: Patriche Silvia
Un studiu publicat recent a arătat că introducerea unui fel de cod de bare genetic pe porÈ›iunile prelevate de ADN creÈ™te siguranÈ›a probei în faÈ›a greÈ™elilor sau a atacurilor din acest domeniu.
După introducerea codului de bare proba este trimisă la un laborator pentru a fi verificată. Acest lucru asigură că proba prelevată de la o persoană È™i cea analizată în laborator sunt una È™i aceeaÈ™i. Tehnica este asemănătoare, spun cercetătorii implicaÈ›i în studiu, cu securitatea oferită de parolarea telefoanelor inteligente.
Ideea de bază constă în injectarea unui material inofensiv în probele genetice imediat după colectare. Amprentarea ADN aÈ™a cum este numită ajută la identificarea unei persoane sau a unui organism folosit doar o porÈ›iune redusă de material genetic. DeÈ™i 99,9% dintre materialul ADN dintre două persoane este similar tot vor exista câteva milioane de posibilități pentru a crea diferenÈ›ele.
Pentru acest studiu oamenii de È™tiință au introdus porÈ›iuni mici de ADN sintetic în materialul genetic prelevat de la voluntari. Cum există sute de combinaÈ›ii disponibile, posibilitatea de înlocuire a probelor se reduce mult.
sursa: ScienceDaily
foto: Duke University
2. Molecular Barcoding as a Defense against Benchtop Biochemical Attacks on DNA Fingerprinting and Information Forensics, https://ieeexplore.ieee.org/document/9093855
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- O tehnică de cartografiere a genelor, folosită pentru a obține informații despre bolile inflamatorii intestinale
- Studiul reparării ADN-ului crește perspectivele pentru tehnologia de editare a genelor
- Un studiu explorează impactul variantelor genetice cu risc crescut asupra poverii generale a bolii și asupra anilor de viață sănătoși
- CReATiNG - o nouă tehnică pentru crearea cromozomilor sintetici
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni