AliveCor lansează AliveECG - acum telefonul poate face și ECG-uri

©

Autor: Redacția ROmedic

AliveCor lansează AliveECG - acum telefonul poate face și ECG-uri
Tulburările de ritm cardiac și de conducere reprezintă un grup important de afecțiuni din sfera cardiologiei. Unele dintre acestea sunt dificil de diagnosticat pentru că pot fi asimptomatice sau temporare. Până când pacientul ajunge la medicul specialist cardiolog tulburarea de ritm poate dispărea pentru a apărea din nou atunci când o evaluare clinică nu este posibilă.

Pacienții cu astfel de tulburări de ritm sau care acuză palpitații nedocumentate clinic pot apela acum la un mic aparat care se asociază telefonului mobil și iți poate pune diagnosticul pe loc.

Compania AliveCor a lansat AliveECG - un astfel de aparat de monitorizare cardiacă - dispozitiv portabil atașat telefonului mobil sub forma unei huse.
Aparatul are doi senzori pe care trebuie să îi atingi cu degetele de la ambele mâini (a se vedea video) și comunică cu o aplicație pe telefonul mobil (IOS sau Android) prin ultrasunete - o variantă de conectare care consumă mult mai puțină energie decât Bluetooth.
În continuare, aplicația transmite datele către un server unde un detector (numit AFib) interpretează datele și oferă, aproape instantaneu, un diagnostic ECG. Aceasta interpretare este gratuită și este considerată de o acuratețe mare, fiind aprobată de FDA.

 

 

Ulterior pacientul poate trimite diagnosticul medicului cardiolog sau medicului de familie pentru a primi sfaturi privind atitudinea de urmat.

Acest dispozitiv detectează imediat fibrilația atrială, o tulburare de ritm destul de frecventă și care deseori este asimptomatică.

În mod evident acest aparat nu înlocuiește aparatul ECG clasic (care citește senzori-electrozi dispuși pe diferite zone ale corpului) - folosit în diagnosticul tulburărilor de ritm și conducere cardiacă de către medici.
De asemenea acest dispozitiv nu poate înlocui diagnosticul oferit de medicul dvs.


În fibrilația atrială atriile se contractă cu o frecventă foarte mare (100-180batai/minut, ritmul normal fiind de 60-90 bătăi/minut) și afectează dinamica cardiacă. Când frecvența atriilor depășește 120 bătăi /minut persoana poate simți palpitații sau disconfort cardiac, însă o fibrilație atrială de sub 120 bătăi/minut este cel mai frecvent asimptomatică. În condiții normale contracția atrială împinge sângele din atrii în ventriculi în timpul diastolei (relaxării ventriculilor), ulterior contracția se transmite la ventriculi și sângele este pompat mai departe.

În timpul fibrilației atriale sângele nu mai este pompat eficient din atrii în ventriculi. Printr-un mecanism de apărare doar unele impulsuri electrice ajung la ventriculi astfel încât ventriculii se contractă cu o frecventă inferioară atriilor, însă într-un ritm neregulat.

Dacă la început episoadele de fibrilație atrială se pot remite spontan, în timp acestea pot crește că durată și se pot permanentiza, fibrilația atrială devenind cronică. De aceea este important ca astfel de episoade să fie descoperite și tratate la timp.

Atenție: a se face diferență între fibrilația atrială și cea ventriculară. Fibrilația ventriculară este o situație extrem de gravă, care, dacă nu este corectată de urgentă, determină moartea.

 

Mai multe despre AliveECG citiți pe site-ul oficial: www.alivecor.com


Data actualizare: 28-01-2019 | creare: 19-12-2014 | Vizite: 5308
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul administrării de digoxin depășește beneficiile la pacienții cu fibrilație atrială?
  • Aplicație pentru monitorizarea sănătății și depistarea fibrilației atriale
  • Terapia genetică locală pentru fibrilația atrială
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum