Alergiile alimentare la sugar sunt asociate cu riscul de astm și capacitatea pulmonară scăzută
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu revoluționar realizat de Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch dezvăluie o legătură semnificativă între alergiile alimentare la sugar și astm, precum și reducerea funcției pulmonare în copilărie. Studiul, publicat în The Lancet Child & Adolescent Health, a implicat 5.276 de sugari din studiul HealthNuts care au fost testați pentru alergeni alimentari comuni. La vârsta de șase ani, copiii au fost urmăriți cu alte alergii alimentare și teste ale funcției pulmonare.
Rezultatele cercetării indică faptul că până la vârsta de șase ani, 13,7% dintre copii fuseseră diagnosticați cu astm. Bebelușii cu alergii alimentare au avut aproape de patru ori mai multe șanse de a dezvolta astm până la vârsta de șase ani, comparativ cu cei fără alergii alimentare. Impactul a fost deosebit de pronunțat la copiii ale căror alergii alimentare au persistat până la vârsta de șase ani. În plus, copiii cu alergii alimentare au avut mai multe șanse de a avea funcție pulmonară redusă.
Studiul subliniază importanța monitorizării creșterii sugarilor cu alergii alimentare și încurajează implicarea dieteticienilor pentru a se asigura că nevoile lor nutriționale sunt satisfăcute pentru o creștere sănătoasă. De asemenea, cercetarea îndeamnă clinicienii și părinții să fie vigilenți pentru simptomele astmului la copiii cu alergii alimentare, deoarece astmul bronșic slab controlat poate crește riscul de reacții alergice severe induse de alimente și de anafilaxie.
Doamna Suba Slater, al cărui fiu Zane suferă de alergii alimentare și astm, împărtășește experiența ei de a nu fi pe deplin informată despre legătura dintre alergiile alimentare și astm înainte de diagnosticarea lui Zane. Ea subliniază importanța acestei cercetări în creșterea gradului de conștientizare a părinților și a profesioniștilor medicali pentru a căuta ajutor medical timpuriu pentru copiii cu astfel de afecțiuni.
În general, concluziile studiului oferă perspective cruciale pentru clinicieni pentru a adapta îngrijirea pacientului și subliniază necesitatea unei monitorizări sporite a sănătății respiratorii la copiii cu alergii alimentare.
sursa: News Medical
foto: Murdoch Childrens Research Institute
Rezultatele cercetării indică faptul că până la vârsta de șase ani, 13,7% dintre copii fuseseră diagnosticați cu astm. Bebelușii cu alergii alimentare au avut aproape de patru ori mai multe șanse de a dezvolta astm până la vârsta de șase ani, comparativ cu cei fără alergii alimentare. Impactul a fost deosebit de pronunțat la copiii ale căror alergii alimentare au persistat până la vârsta de șase ani. În plus, copiii cu alergii alimentare au avut mai multe șanse de a avea funcție pulmonară redusă.
Studiul subliniază importanța monitorizării creșterii sugarilor cu alergii alimentare și încurajează implicarea dieteticienilor pentru a se asigura că nevoile lor nutriționale sunt satisfăcute pentru o creștere sănătoasă. De asemenea, cercetarea îndeamnă clinicienii și părinții să fie vigilenți pentru simptomele astmului la copiii cu alergii alimentare, deoarece astmul bronșic slab controlat poate crește riscul de reacții alergice severe induse de alimente și de anafilaxie.
Doamna Suba Slater, al cărui fiu Zane suferă de alergii alimentare și astm, împărtășește experiența ei de a nu fi pe deplin informată despre legătura dintre alergiile alimentare și astm înainte de diagnosticarea lui Zane. Ea subliniază importanța acestei cercetări în creșterea gradului de conștientizare a părinților și a profesioniștilor medicali pentru a căuta ajutor medical timpuriu pentru copiii cu astfel de afecțiuni.
În general, concluziile studiului oferă perspective cruciale pentru clinicieni pentru a adapta îngrijirea pacientului și subliniază necesitatea unei monitorizări sporite a sănătății respiratorii la copiii cu alergii alimentare.
sursa: News Medical
foto: Murdoch Childrens Research Institute
Data actualizare: 26-07-2023 | creare: 26-07-2023 | Vizite: 285
Bibliografie
Early life food allergy associated with increased risk of asthma and reduced lung growth, link: https://www.news-medical.net/news/20230725/Early-life-food-allergy-associated-with-increased-risk-of-asthma-and-reduced-lung-growth.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Alergie la albus de ou la copil de un an
- Bebe are o alergie pe burtica
- Alergie sau eczema la copil de 1 an si 9 luni?
- Dermatita atopica
- Panel alergii alimentare
- Pete pe corp- bebelus 6 luni