Alaptarea, piercing-ul si tatuajul

©

Autor:

Alaptarea, piercing-ul si tatuajul
"Moda" din ultima perioada a introdus piercing-ul si tatuajul in si respectiv pe san. Insa, proaspetele mamici sunt intr-o dilema. Pot sa alapatez bebelusul intr-un astfel de caz?

Alaptarea si piercing-ul.
Tinerele mame poarta inele metalice sau din metale pretioase nu doar in buza sau buric, ci si in mamelon (sfarc) . Pentru ca reprezinta un lucru incitant, acestea pot fi purtate mult timp.

1. Eliminarea definitiva a piercing-ului in timupl alaptarii
Recomandarea medicilor este de a elimina toate bijuteriile. Canalul de curgere al laptelului va fi ridicat in sus, iar pentru ca sa alaptezi micutul trebuie sa redeschideti mamelonul.
2. Scoaterea piercing-ului numai in timupl alaptarii.
Daca scoateti numai cand alaptati, acesta nu ar trebui sa fie vreo problema. Insa, trebuie sa fiti foarte precaute in pivinta igienei. Pe de alta parte scoate si punerea, poate fi un "tic" neplacut. O cauza majora atunci cand scoate si puneti piercing-ul este aparitia inflamatiei.
2. Alaptarea cu piercing.
S-a observat ca, la intrebarea daca poti sa alaptezi cu piercing, multe mamici au raspuns afirmativ. Mamelonul "perforat" nu este incomod atunci cand alpateaza, ci favorizeaza fluxul curgerii laptelului matern (numai debitul si nu productia) . Facand acest lucru, trebuie sa fii foarte atenta de fiecare data, deoarece un piercing inseamna o "pepeniera" de bacterii.
Pe de alta parte, a alapta cu un piercing nu reprezinta un pericol.

Deciza de alapta cu piercing sau nu, va apartine.

Important!
Daca sunteti proaspata mamica este bine sa nu va puneti niciun piercing pana cand nu veti intarca bebelusul.
Nu uitati, ca in primele zile nou-nascutul sa primeasca cel mai bun lapte.

Ce efecte ar putea sa aiba piercing-ul asupra alaptarii?
Un piercing se poate "instala" in diverse moduri in mamelon. Atentia cea mai mare trebuie fixata atunci cand scoatem piercing-ul, deoarece canalul prin care curgele lapte, s-ar putea inchide.
Alte efecte poate fi din reactia pielii. De obicei, atunci cand alaptati si scoateti piercing-ul, veti simti durere si inconfort.
Daca alaptati in plubilc este recomandat sa scoateti "inelul".
Daca dormiti impreuna cu bebelusul si il alaptati si in timpul noptii, este bine sa nu aveti piercing.

alaptare cu tatuajeAlaptarea si tatuajul.
Una dintre cele mai controversate subiecte este alaptarea si tatuajul, dar fara nicio rezolvare. Foarte multe femei isi fac tatuaje inainte si in timpul sarcinii. Aceasta practica are o vechime de mii de secole, in anumite culturi.
Dupa cum se stie, tatuajul este creat prin injectarea unei cantitati de cerneala in piele. Cu ajutorul unei masini electrice (cu ace), cerneala este "implatata" la cativa milimetrii buni sub piele.

Marile organizatii mondiale s-au abtinut de la declatiile impotriva tatuajelor in timpul alaptatrii. Insa, putinele teste efectuate arata ca tatuajul de pe piept sau din alta zona nu are nicun impact asupra alaptarii.

Chiar daca, nu sunt mentionate efecte, trebuie sa aveti in vedere si urmatoarele precautii. Sa nu va infectati si sa apara unele boli precum hepatita, SIDA sau alte boli de sange.
Este posibil sa fiti alergica la cerneala.
Daca cerneala a ajuns in sange, acesta poate "migra" in lapte si in final la bebelus.

In perioada alaptarii pot sa elimin tatuajul?
Statisticiele semnealeaza ca aproximativ 50 la suta dintre femei au luat mai tarziu decizia de a elimina tatuajul. Cercetarile din medicina detaliaza foarte putine lucruri in ceea ce priveste tatuajul si alaptarea.
Tatuajul poate fi eliminat cu ajutorul laserelor, care creaza implusuri scurte de lumina intensa. Aceasta trece prin epiderm si absoarbe cerneala. In indepartarea tatuajului nu ramane sange si se realizeaza foarte rapid. Pentru a diminua durerea produsa se administreaza un analgezic.
In urma eliminarii tatuajului, pot sa apara reactii adverse precum: pigmentarea pielii, infectii locale si alergie la particulele de cerneala ramasa in piele.
Expertii se indoiesc ca eliminarea tatuajului va avea efecte asupra alaptarii.

Nu exista dovezi certe ca tatuajul afecteaza alaptarea.

Pentru orice problema consultati medicul!

Data actualizare: 24-02-2014 | creare: 30-10-2009 | Vizite: 23130
Bibliografie
Nipple Piercing Questions & Answers, link: https://tattoo.about.com
Breastfeeding with piercied nipples, link: https://www.ayushveda.com
Breastfeeding and pierced nipples, link: https://www.babycenter.com
Breast Tattoos, Nipple Piercings and Breastfeeding, link: https://www.pregnancy.org
Are Tattoos Compatible with Breastfeeding?, link: https://www.llli.org
Getting a Tattoo While Breastfeeding, link: https://www.breastmilkfeeding.com
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: