ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Alaptarea dupa mamoreductie

©

Autor:

Alaptarea dupa mamoreductie
Femeile si adolescentele isi micsoreaza sanii din numeroase motive. Majoritatea sunt incantate de rezulate si de schimbarile fizice si sociale. Cele mai multe griji apar atunci cand doresc sa aiba un copil. Alaptarea este mai mult decat o hrana transferata de la mama la bebelus si de aceea nu trebuie in niciun fel impiedicata de interventia chirurgicala. Insa, in cazul micsorarii sanilor, productia de lapte poate fi diminuata.
Pe de alta parte scaderea lapternului matern este data si de diferite tehnici prin care se realizeaza mamoreductia sau miscorarea sanilor, fiecare avand o influenta aparte.
Multe femei apeleaza la aceasta interventie din cauza durerilor de spate sau pentru a schimba stilul de viata. Categoria de varsta semnalata este sub 20 ani.

Ce este de fapt mamoreductia?
Mamoreductia reprezinta o interventie chirurghicala prin care se elimina tesutul si pielea sanilor, pentru a remodela si pentru a reduce dimensiunea. In unele cazuri, se poate face si in zona mamelonului. A elimina tesutul si pielea de pe san, chirurgul va face una sau mai multe taieturi. Dupa ce s-a redus tesutul si pielea dorita, se coase. In cadrul unor interventii, mamelonul si areola sunt indepartate si apoi "capsate" la loc. Astfel, se pierde o parte din sensibilitatea mamelonului.
Mamoreductia se realizeaza intr-un spital sau intr-un centru specializat, folosindu-se o anestezie generala. Interventia se efectueaza intre trei-cinci ore, fara ca pacienta sa fie spitalizata.

Pot sa alaptez daca mi-am micsorat sanii?
Reducerea volumul sanului poate fi un fapt compromis, cu toate acestea, se poate alapta bebelusul.
De fapt intrebarea se rezuma la cat timp poate alapta?
Datorita diferitelor tipuri chirurgicale de reduce a sanilor (unele mai nocive, alte mai putin), aproape toate mamele vor putea produce o anumita cantitate de lapte. Exista si exceptii, cand maicile isi pot alapta micutul la fel ca si o mama fara interventii chirurgicale. Acest lucru va fi realizabil de chirurgul care va avea grija de tesutul mamar, nervii si conductele.
In ultima perioada, mamicile cu mamoreductie au putut alapta mai mult timp, insa, cu ajutorul produselor naturale (din plante) si a unei substante care secreta laptele matern (galactagogues) . Aceaste doua solutii au avut efect si au indeplinit nevoile nou-nascutului. Un procent semnificativ de mame au constat ca nu sunt in masura sa furnizeze 100% lapte, de aceea au introdus si au completat cerintele micutului.

Micsorarea sanilor poate avea efecte variate in timpul alaptarii. Noua la suta din toate cazurile sunt din partea femeilor sub 18 ani. De obicei, pentru a realiza o micsoarea a sanului, mamelonul este scos si tras, iar chirurgul plastician indeparteaza "excesul" tesutului mamar. Din acest motiv, laptele este produs intr-o cantitate mica.
Exista si posibilitatea ca in urma interventiei chirugicale, viitoarea mamica sa nu poata alapta.

Ce fac in cazul in care nu am suficent lapte?
Daca simtiti ca nu aveti suficient lapte pentru bebelus incercati sa alaptati cu ajutorul unui dispozitiv de alaptare. In acest fel laptele matern si formula de lapte se amesteca, marind cantitatea.
In unele cazuri s-a obsercat ca productia de lapte este marita cu faina de ovaz si cu Schinduf (Trigonella foenum) .
De asemenea, daca veti pompa in jur de trei ore (de fiecare data), cantitatea de lapte va creste.

Sunt recomadate si urmatoarele tehnici: pomparea laptelui matern (mai des), ampalasarea bebelusului pe pielea dvs., comprese calde, masaj, comprese speciale pentru san, etc.

Pentru orice problema consultati medicul!

Data actualizare: 02-04-2019 | creare: 30-10-2009 | Vizite: 3218
Bibliografie
Breastfeeding After Breast Reduction Surgery, link: https://www.associatedcontent.com
Breastfeeding After Surgery, link: https://breastfeeding.suite101.com
Breast Feeding After Breast Reduction Surgery, link: https://www.itsamomsworld.com
Will Breast Reduction Surgery Affect My Ability to Breastfeed?, link: https://www.babyzone.com
Breast Reduction Side Effects, link: https://www.articlesbase.com
Possible Effects of Breast Surgery on Breastfeeding Success, link: https://www.lactationconsultant.info
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: