Adolescenții nu se descurcă atât de bine pe cât cred părinții

©

Autor:

Adolescenții nu se descurcă atât de bine pe cât cred părinții
Un nou raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite dezvăluie o discrepanță semnificativă între percepțiile adolescenților și ale părinților lor în ceea ce privește sprijinul emoțional și social primit de tineri.
Studiul, efectuat la nivel național după perioada cea mai izolantă a pandemiei COVID-19, a constatat că doar 28% dintre adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani consideră că primesc întotdeauna sprijinul social și emoțional de care au nevoie. În schimb, 77% dintre părinții care au răspuns la un sondaj asociat cred că copiii lor beneficiază de acest sprijin tot timpul.

De asemenea, 20% dintre adolescenți spun că primesc sprijinul necesar „rar” sau „niciodată”, o perspectivă cunoscută de doar 3% dintre părinții lor. Această diferență de percepție este comună în toate categoriile de venituri și în rândul tuturor grupurilor rasiale și etnice, precum și în familiile cu fete sau băieți adolescenți.

Studiul subliniază faptul că adolescenții de astăzi petrec mai puțin timp în interacțiuni față în față cu prietenii și mai mult timp comunicând prin dispozitive digitale, ceea ce poate contribui la sentimente de anxietate. Jean Twenge, profesor de psihologie, indică faptul că citirea mesajelor text, în locul conversațiilor față în față, nu oferă aceeași profunzime emoțională.

Rezultatele cercetării arată, de asemenea, legături semnificative între lipsa sprijinului emoțional și probleme de sănătate fizică și mintală. Adolescenții care simt că nu primesc sprijinul necesar raportează o calitate mai slabă a somnului, simptome de anxietate și depresie, și o satisfacție scăzută a vieții. În schimb, cei care se simt susținuți emoțional au raportat o sănătate fizică și mintală mai bună.

În concluzie, raportul CDC evidențiază o nevoie critică de recunoaștere și adresare a sprijinului emoțional pentru adolescenți, subliniind importanța dialogului deschis între tineri și părinții lor pentru a îmbunătăți sănătatea mintală în rândul tinerilor.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 18-07-2024 | creare: 18-07-2024 | Vizite: 488
Bibliografie
Attention parents: Your teens aren't coping nearly as well as you think they are, link: https://medicalxpress.com/news/2024-07-attention-parents-teens-coping.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Adolescenții care oferă ajutorul străinilor au mai multă încredere în sine
  • Adolescenții care folosesc rețelele de socializare riscă să devină introvertiți
  • Cum poate fi promovată sănătatea mintală la tineri în timpul pandemiei COVID-19?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum