Adolescenții cu mulți frați sunt predispuși să aibă o sănătate mentală mai precară
©
Autor: Airinei Camelia
![Adolescenții cu mulți frați sunt predispuși să aibă o sănătate mentală mai precară](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46001.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Interesant este că acest model s-a regăsit în ambele țări, deÈ™i detaliile specifice variază în funcÈ›ie de factori precum vârsta È™i distanÈ›a dintre fraÈ›i. În China, tinerii fără fraÈ›i au arătat cea mai bună sănătate mentală, în timp ce în Statele Unite, cei fără fraÈ›i sau cu un singur frate au prezentat niveluri similare de sănătate mentală. Rezultatele din SUA au arătat că atât fraÈ›ii vitregi, cât È™i cei naturali sunt asociaÈ›i cu o sănătate mentală mai slabă, iar fraÈ›ii mai mari sau cei născuÈ›i la intervale scurte de timp unul față de celălalt au avut cele mai negative impacte asupra stării de bine.
Downey explică aceste descoperiri prin ipoteza „diluării resurselor”. Aceasta sugerează că, pe măsură ce numărul de copii într-o familie creÈ™te, fiecare copil primeÈ™te mai puÈ›ină atenÈ›ie È™i resurse din partea părinÈ›ilor, ceea ce poate afecta sănătatea lor mentală. De asemenea, există posibilitatea ca familiile cu mai mulÈ›i copii să fie diferite în alte moduri care ar putea reduce sănătatea mentală a copiilor lor.
DeÈ™i studiul arată un impact negativ al fraÈ›ilor, alte cercetări au asociat un număr mai mare de fraÈ›i cu abilități sociale mai bune la copiii de grădiniță È™i o probabilitate mai mică de divorÈ› la adulÈ›i. Downey subliniază că aceste rezultate nu explică complet impactul fraÈ›ilor È™i că mai multe cercetări sunt necesare pentru a înÈ›elege consecinÈ›ele de a creÈ™te cu mai mulÈ›i sau fără fraÈ›i, mai ales în contextul ratelor scăzute de fertilitate din SUA È™i alte țări.
sursa: News Medical
foto: OSU.EDU (Getty Images)
Data actualizare: 11-01-2024 | creare: 11-01-2024 | Vizite: 399
Bibliografie
Study: Teens with more siblings have poorer mental health, link: https://www.news-medical.net/news/20240110/Study-Teens-with-more-siblings-have-poorer-mental-health.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- META-ANALIZĂ: Depresia este o boală inflamatorie?
- Tehnologia virtuală ar putea fi folosită în programele de terapie de către medicii psihologi
- Studiu de amploare. Trezirea cu doar o oră mai devreme reduce riscul de depresie
- Un supliment dietetic, utilizat pentru completarea tratamentului schizofreniei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Adolescenta urata
- Adolescenta, intrebari si dileme
- Relatia dintre un profesor si o eleva
- O problema destul de jenanta...
- Adolescent care vrea sa renunte la scoala
- Probleme cu mama
- Perfectionist