Suprimarea emoțiilor poate reduce anumite amintiri negative
©
Autor: Mancaș Mălina
![Suprimarea emoțiilor poate reduce anumite amintiri negative](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=35791.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Neuropsychologia.
Studiul s-a axat pe înregistrarea activității cerebrale cu ajutorul RMNf pe un grup de 17 indivizi care simultan erau solicitaÈ›i să vizualizeze anumite imagini (180 imagini negative È™i neutre) È™i să le clasifice în funcÈ›ie de cât de negative li se par, È™i li s-a spus ulterior să îÈ™i suprime emoÈ›iile. Un grup de control de 17 indivizi a efectuat aceeaÈ™i activitate, dar fără să li se spună să îÈ™i suprime emoÈ›iile.
S-au observat similarități È™i diferenÈ›e între cei cărora li s-a spus explicit să îÈ™i suprime emoÈ›iile negative cu privire la imaginile văzute È™i cei care inconÈ™tient au ales să facă asta. Atât suprimarea emoÈ›ională impusă din exterior, cât È™i cea impusă personal au redus amintirile cu privire la imaginile negative cu o săptămână mai târziu.
Cele două abordări au avut însă efecte diferite asupra experienÈ›ei imediate a emoÈ›iilor asociate cu imaginile È™i modul în care creierul procesează imaginile.
Studiul a pornit de la ideea de a identifica alte moduri de a ajuta persoanele cu depresie. Persoanele afectate de depresie au dificultăți în a se distanÈ›a de amintirile negative, astfel că ar putea fi un posibil mod de a le ajuta să uite È™i să realoce atenÈ›ie spre altceva pozitiv din viaÈ›a lor.
Atât suprimarea emoÈ›iilor conÈ™tientă (explicită), cât È™i cea inconÈ™tientă (implicită), reduc abilitatea de aducere aminte a imaginilor negative. Comparativ cu ceea ce au simÈ›it când au văzut iniÈ›ial imaginile negative, cei cărora li s-a spus să îÈ™i inhibe emoÈ›iile s-au simÈ›it mai puÈ›in afectaÈ›i după ce au revăzut pozele.
Sursa: Neuroscience News
Data actualizare: 20-03-2018 | creare: 20-03-2018 | Vizite: 1158
Bibliografie
Emotional Suppression Reduces Memory of Negative Events, https://neurosciencenews.com/emotional-suppression-memory-8626 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Este necesară o educație mai mare a pacientului în ceea ce privește antidepresivele și reducerea sensibilității genitale
- Un nivel scăzut de acetil-L-carnitină în sânge provoacă depresie
- Metoda de învățare ce protejează memoria de efectele stresului
- Cât de bine putem depista minciuna?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni