Activitatea fizică în natură ajută la prevenirea bolilor, inclusiv a depresiei și diabetului

©

Autor:

Activitatea fizică în natură ajută la prevenirea bolilor, inclusiv a depresiei și diabetului

Folosind date dintr-un sondaj reprezentativ pentru populația Angliei, cercetătorii au estimat că activitatea fizică bazată pe natură previne cazurile a șase boli netransmisibile majore, inclusiv depresia majoră, diabetul de tip 2, boala ischemică cardiacă, accidentul vascular cerebral ischemic, cancerul de colon și cancerul de sân.
Bolile netransmisibile, incluzând afecțiuni majore precum bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, cancerul, diabetul și bolile pulmonare cronice, sunt responsabile pentru 74% din mortalitatea globală. Aceste boli netransmisibile sunt în creștere în majoritatea țărilor și sunt asociate cu inactivitatea fizică. Cercetătorii de la Universitatea Exeter au descoperit că activitatea fizică în medii naturale previne anual aproape 13.000 de cazuri de boli netransmisibile în Anglia, economisind astfel peste 100 de milioane de lire sterline în costuri de tratament. Studiul lor se concentrează pe activitățile recreative în locuri precum plajele, zonele rurale și spațiile deschise urbane, cum ar fi parcurile.

Dr. James Grellier, de la Universitatea Exeter Medical School, subliniază că aceasta este prima dată când o astfel de evaluare a fost efectuată la scară națională și că valoarea reală a activității fizice bazate pe natură este probabil subestimată. De asemenea, el menționează că beneficiile activității fizice depășesc cele șase boli analizate, incluzând și alte tipuri de cancer și probleme de sănătate mintală.

Strategiile globale de sănătate publică pun tot mai mult accentul pe creșterea nivelurilor de activitate fizică, recomandările Organizației Mondiale a Sănătății fiind de 150 până la 300 de minute de activitate fizică aerobă de intensitate moderată pe săptămână pentru adulții între 18 și 64 de ani. În ciuda acestor recomandări, 27,5% dintre adulții la nivel global nu îndeplinesc aceste criterii.

În 2019, 22 de milioane de adulți din Anglia au vizitat medii naturale cel puțin o dată pe săptămână, prevenind astfel 12.763 de cazuri de boli netransmisibile și economisind anual 108,7 milioane de lire sterline în costuri de sănătate. Studiul utilizează date reprezentative ale populației și calculează numărul de cazuri de boli netransmisibile prevenite prin activitate fizică în natură, estimând economiile asociate folosind costurile publicate pentru îngrijiri medicale, îngrijire informală și pierderi de productivitate.

Dr. Grellier subliniază că activitatea fizică în natură reprezintă o opțiune informală și larg disponibilă pentru persoanele care nu au acces, dorință sau încredere să participe la sporturi organizate sau activități de fitness, și sugerează că descoperirile ar trebui să motiveze factorii de decizie să investească în spații naturale pentru a facilita activitatea fizică în populație.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-04-2024 | creare: 29-04-2024 | Vizite: 116
Bibliografie
Physical activity in nature helps prevent several diseases, including depression and type 2 diabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240425131440.htm

Image by coombesy on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: