Abdominoplastia pentru barbati

©

Autor:

Abdominoplastia pentru barbati
O preocupare majora a barbatilor in ceea ce priveste aspectul corporal este circumferinta taliei. Motivele de ingrijorare sunt indreptatite avand in vedere faptul ca barbatii sunt mult mai afectati de obezitatea abdominala decat femeile, iar adipozitatea abdominala este mult mai periculoasa decat depozitele adipoase depuse pe solduri, coapse etc.

Barbatii au devenit constienti de pericolul manifestat de depunerea grasimii si de modul in care aceasta afecteaza sanatatea.Din aceste motive, abdominoplastia poate reprezenta solutia ideala pentru o remodelare abdominala ce ofera un aspect velt si tineresc corpului, imbunatatind calitatea vietii.

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este una dintre cele mai frecvente operatii estetice solicitate de catre barbati, din dorinta de a-si imbunatati starea de sanatate si aspectul fizic si de a fi mai vioi, mai mobili, scapand de „burta”.

Candidatul masculin ideal pentru abdominoplastie il reprezinta barbatul cu un stil de viata sanatos, echilibrat ce are o capacitate limitata de reducere a circumferintei taliei (fie are un exces adipos rezistent, fie un exces tegumentar in urma unei slabiri masive, hernie abdominala).

Aceasta interventie este realizata sub efectul anesteziei generale sau a unei combinatii de anestezie locala si sedativ.

In ce consta procedura?

  • lamboul dermograsos este ridicat de pe abdomen pana aproape de rebordul costal
  • se realizeaza intarirea peretului abdominal prin suturarea muschilor abdominali pe linia mediana
  • este intinsa pielea si repozitionat ombilicului
  • se face rezectia surplusului tegumentar

In cazul in care surplusul de tesut eliminat depaseste cca 5 kg, sunt necesare masuri de reanimare (transfuzii de sange si lichid). In acelasi timp operator se pot rezolva si alte defecte ale peretelui abdominal (hernii, eventratii - iesire masiva a viscerelor din abdomen sub piele) prin fixarea cu plase concepute special pentru repararea musculaturii.
In aceste cazuri, chirurgul plastician este asistat de catre un chirurg generalist.

In timp ce motivatiile pentru care barbatii apeleaza la abdominoplastie sunt similare cu ale femeilor, operatia difera in ceea ce priveste modalitatea de remodelare a abdomenului si rezultatele obtinute.

Diferente de abordare a abdominoplastiei la barbati

Exista deosebiri semnificative in ceea ce priveste abdominoplastia la barbati, fata de cea la femei:

In cazul general, abdominoplastia pentru barbati se realizeaza fara internare (spre deosebire de cazul femeilor cand efectuarea operatiei fara internare este mai rar intalnita). Timpul de recuperare este mai redus, vindecarea fiind mult mai rapida si asta din cauza structurii si fiziologiei diferite a organismului barbatesc.

Trebuie spus ca si tehnica de realizare a operatiei difera usor (desi in ambele cazuri scopul final este un abdomen plat si cu un aspect placut). In cazul barbatilor, zonele predispuse acumularii de tesut adipos sunt abdomenul (asa-numita obezitate androida), zonele laterale ale taliei, soldurile si spatele (de o parte si de alta a coloanei vertebrale).

Este foarte important de stiut ca, adesea, grasimea abdominala se depoziteaza in cavitatea abdominala in cazul barbatilor, spre deosebire de femei, unde acumularea de tesut adipos apare in derma. In acest caz, dieta si exercitiile fizice sunt cele care pot ajuta organismul sa sporeasca metabolismul, sa acelereze arderile la nivelul organismului cu scopul de a reduce tesutul adipos visceral (depus la nivelul organelor interne).

Retineti!
Grasimea din cavitatea abdominala nu poate fi indepartata cu ajutorul abdominoplastiei.


De regula, cauza pentru care barbatii apeleaza la abdominoplastie este imbatranirea, care este principalul factor al flaciditatatii regiunii abdominale.

Pe masura ce organismul imbatraneste.exercitiile fizice si dieta nu vor mai asigura un abdomen atletic, pielea devine inestetica, isi pierde elasticitatea si devine laxa, apar vergeturile, iar grasimea se redistribuie in zona abdominala.

Un alt factor major pentru aspectul neplacut al pielii abdominale este pierderea drastica in greutate (ca si in cazul femeilor). Din acest motiv, pentru a obtine un aspect intinerit al corpului, poate fi necesara efectuarea in prealabil a unei liposuctii. Liposuctia are un rol important in remodelarea tesutului adipos de la nivelul abdomenului si trunchiului in combinatie cu excizia tegumentului abdominal excesiv prin intermediul unei incizii suprapubiene.

Pentru un aspect cat mai natural se realizeaza repozitionarea ombilicului si refacerea peretelui abdominal destins, pentru a aplatiza abdomenul cat si pentru a evidentia conturul muscular pe care va trebui sa se muleze armonios pielea intinsa si netezita.

Data fiind predispozitia masculina de a acumula grasime intra-abdominala, este extrem de important ca barbatul care solicita opertia sa fi urmat un program de slabire si sa aiba o greutate si o dieta stabile in momentul solicitarii abdominoplastiei.

Un exces major de grasime intra-abdominal poate reduce semnificativ potentialul de imbunatatire si intensificare a profilului abdominal. De asemenea, obezitatea abdominala este extrem de periculoasa pentru sanatatea individului, din cauzadepunerii grasimii pe organele interne, presandu-le si tulburand functiile normale ale acestora. Aceasta grasime abdominala secreta o serie de hormoni ce determina cresterea tensiunii arteriale, a colestorului, a trigliceridelor si blocheaza actiunea insulinei (ce controleaza nivelul glicemiei).

Indiferent de optiunile si rezultatele remodelarii abdominale o dieta echilibrata si eliminarea tesutului adipos dezvoltat in afara dermei reprezinta un plus pentru sanatate.

Reductia abdominala la barbati

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala majora si o decizie electiva cu rolul de a indeparta excesul grasos, tegumentar si de a intari musculatura abdominala destinsa, precum si modelarea abdomenului conform specificului masculin.
Factori precum gradul de exces tegumentar, elasticitatea pielii, grosimea stratului adipos, gradul de ptoza, tonusul musculaturii abdominale, prezenta cicatricilor sau a vergeturilor, precum si relatia dintre acesti factori determina tipul de abdominoplastie aplicat si tipul si marimea inciziilor.

Operatia de plastie abdominala incepe cu o procedura de liposuctie, dupa care sunt efectuate inciziile necesare aplatizarii abdominale (nivelul pubisului, intre intre cele doua margini anterioare ale coxalului sau nivelul ombilicului).
Apoi,are loc corectia definitiva a tesutului grasos si a pielii aflate in surplus. Prin aceleasi incizii, poate fi corectata si proeminenta coastelor inferioare. Ombilicul este pastrat in forma sa naturala, are loc interventia asupra muschilor abdominali disjuncti si eliberarea ligamentelor de retinere, intinderea pielii si suturarea marginilor tegumentare pentru a crea un aspect ferm si neted.

Beneficiile abdominoplastiei la barbati

Operatia estetica de abdominoplastie poate aduce numeroase avantaje barbatilor:

  • obtinerea unui abdomen plat si a unui profil abdominal atractiv si atletic
  • marirea increderii in sine si reducerea timiditatii si a izolarii sociale
  • intinerirea aspectului corporal
  • eliminarea grasimii este extrem de benefica la nivelul intregului organism

Variantele disponibile pentru remodelarea abdomenului masculin

Cerintele de imbunatatire a abdomenului barbatilor sunt diverse, de aceea, procedurile indecate de la un caz la caz pot sa difere la randul lor. Va prezentam care sunt principalele interventii chirurgicale abdomenului, in functie de diverse situatii:

  • pentru un perete abdominal cu tesut adipos moderat, piele neteda si tonus muscular normal  este indicata lipoaspiratia
  • pentru un perete abdominal cu tesut adipos in exces si un surplus moderat de piele (elasticitate tisulara medie)se indica miniabdominoplastia (miniplastie abdominala). Argumente: ombilicul isi pastreaza pozitia intacta, inciziile sunt mici, timp operator intre 1-2 h, iar timpul de recuperare redus
  • pentru o sculptare mai accentuata, precisa, dictata de conturul muscular cea mai potrivita este liposuctia
  • pentru un panicul (tesut) adipos excesiv se indica paniculectomia
  • pentru un perete abdominal destins excesiv (indiferent de stratul de tesut adipos sau gradul de exces tegumentar) se indica abdominoplastia completa, pentru repunerea in tensiune a musculaturii destinse. Argumente: timp operator 2-5 h, este cea mai invaziva si mai ampla dintre tipurile de abdominoplastie – are loc repozitionarea ombilicului intr-o pozitie mai inalta, mai estetica.
  • pentru tesutul adipos extins si lateral, ce formeaza „colacelul” abdominal se indica abdominoplastie extinsa
  • pentru reconstructia planului muscular fara excizie tegumentara, se indica abdominoplastia endoscopica, care este varianta cea mai putin invaziva de abdominoplastie partiala. Exista o serie de studii conform carora acest tip de abdominoplastie este mult mai benefica barbatilor decat femeilor in corectia diastazei musculare.

Pentru un depozit adipos redus, tonus muscular bun, pacient tana, se indica liposuctia abdominala ca si varianta mai putin invaziva si mai eficienta de remodelare a unui plan muscular ferm, cu aspect atletic si conturare bine definita. Cel mai adesea, barbatii se confrunta cu problema acelui strat subtire de tesut adipos ce afecteaza acuratetea definirii musculare in profilul abdomenului.

Candidatul ideal
pentru aceasta interventie este un barbat care are deja tonus muscular bun sau a suferit o interventie de abdominoplastie sau lipoaspiratie si acum doreste rafinarea rezultatelor obtinute. Efectele si longevitatea sculptarii profilului abdominal depind de o dieta corespunzatoare si exercitii fizice regulate.

Implanturile siliconice abdominale sunt si ele din ce in ce mai solicitate. Acestea sunt adecvate pentru cei care doresc acel profil abdominal placut si atractiv, insa nu beneficiaza de tonusul muscular necesar sau nu au capacitatea de a obtine „patratelele” musculare vizibile prin efort si antrenament. Aceasta interventie le permite barbatilor sa-si modifice atat structura abdominala, cat si marirea muschilor din zona bustului.

Data actualizare: 16-05-2019 | creare: 09-11-2009 | Vizite: 9904
Bibliografie
Abdominoplastia - link:
https://www.squidoo.com/tummytuck
Abdominoplastia endoscopica - link:
https://www.tummy-tuck.info/endoscopic-surgery/
Abdominoplastia pentru barbati - link:
https://www.aboardcertifiedplasticsurgeonresource.com/tummy_tuck/male-abdominoplasty.html
Plastia abdominala la barbati - link:
https://www.tummy-tuck.us/male-tummy-tucks.html
Grasimea abdominala - link:
https://www.fatlossnutrition.com/research/vat.php
Beneficiile abdominoplastiei - pentru barbati - link:
https://www.docshop.com/education/cosmetic/body/tummy-tuck/male/
Remodelarea abdomenului masculin - link:
https://www.docshop.com/education/cosmetic/body/tummy-tuck/abdominal-etching/
Ghid de remodeare abdominala pentru barbati - abdominoplastia - link:
https://www.abdominaletching.co.uk/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Estetica masculina
  • Estetica masculina vs estetica feminina - diferente majore in abordarea procedurilor estetice
  • Marirea penisului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum