10 sfaturi care îți pot schimba chiar acum viața în bine
©
Autor: Fermeșanu Liana
Uneori, ne simțim blocați în propriile noastre vieți. Ne frustrează toate alegerile greșite pe care le-am făcut, simțim că nu avem o direcție și ajungem să ne gândim obsesiv la cele mai negative lucruri. Ce putem face este să luăm decizia acum că astăzi este ziua zero, în care începem să ne reconstruim drumul așa cum vrem noi, dar cu mai multă înțelepciune decât până acum.
Acestea sunt zece lucruri pe care le poți schimba chiar acum în viața ta:
Acestea sunt zece lucruri pe care le poți schimba chiar acum în viața ta:
1. Fă pace cu alegerile pe care le-ai făcut în trecut și fă alegeri diferite în viitor.
Alegerile stau la baza tuturor lucrurilor care se întâmplă. Uneori facem alegeri bune, de care ne mândrim, alteori, alegeri pe care le regretăm, care ne-au rănit pe noi sau pe altcineva. Punctul în care te afli acum este rezultatul alegerilor făcute. Dacă nu ești mulțumit de cum stă situația acum, fă alegeri diferite în viitor. Alege să faci asta!2. Fii sincer și nu te mai cenzura.
Unii spun că onestitatea poate să doară și că nu te ajută să-ți faci prea mulți prieteni, dar de fapt, prieteniile bazate pe sinceritate sunt cele potrivite. Dacă ești sincer, înseamnă că ești de încredere, că te ții de cuvânt și că respecți oamenii din jurul tău. În plus, nimănui nu îi place să fie mințit, chiar și dacă e doar din politețe. Așa că, data viitoare când un prieten îți cere opinia despre ceva personal, nu îi da răspunsul pe care crezi că vrea să-l audă, ci zi-i exact ce gândești. Părerea ta chiar contează.3. Nu există perfecțiune, așa că uită de perfecționism.
Întâi, trebuie să realizezi că nimeni și nimic nu este perfect. Greșelile sunt lucruri firești și nu e un capăt de lume dacă ai făcut ceva rău, atâta vreme cât ești dispus să corectezi ce s-a întâmplat. Cu toții suntem ființe umane imperfecte, care nu își pot îngropa defectele sau eșecurile. Așa că doar fii tu, cu bune și cu rele. Acceptă-te.4. Recunoaște-ți înfrângerile și mergi către succes.
Câștigătorii nu sunt oameni care nu ratează niciodată, ci oameni care nu au renunțat. O grămadă de oameni de succes au trecut prin situații grele, au căzut de zeci de ori, dar s-au ridicat de fiecare dată. Dacă rămâneau la pământ, nu ar mai fi ajuns la marele succes. E important și ca atunci când ai o victorie, să nu te umfli prea tare în pene, iar când ratezi, să nu te scufunzi prea tare în eșec. Cel mai bine este să-ți recunoști eșecurile, să le înțelegi și să acționezi cu mai multă înțelepciune în oportunitățile viitoare.5. Nu te definește numărul total al greșelilor tale, ci ceea ce ai învățat în urma lor.
Nimeni nu face întotdeauna alegerile potrivite. Uneori, facem greșeli colosale. Dar asta nu înseamnă neapărat că ai eșuat și ai ajuns la capătul drumului, ci doar că pur și simplu ești un om care încearcă să facă ceva și care învață despre viață. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să înveți din greșelile tale (și ale altora, poate), asta nu poate duce decât la transformarea ta într-un om mai bun decât erai.6. Iartă-i pe cei care te-au rănit, dar schimbă anturajul.
Viața ta poate deveni mai bună doar prin schimbarea oamenilor cu care te înconjori. Dacă sunt oameni care te-au rănit sau care ți-au adus negativitate, acceptă că nu ai cum să schimbi ce s-a întâmplat, poți doar să ierți. Alege să te înconjori cu oameni care te susțin, care te ajută să crești și să devii mai bun.7. Hrănește-ți mintea cu gânduri bune și senine.
Ești ceea ce gândești. Uneori, suntem proprii noștri inamici, pentru că le permitem gândurilor negative să preia controlul asupra minții noastre; ne intoxicăm cu tristețe, furie și alte emoții care nu fac decât să ne tragă înapoi. Dacă ne facem un stoc de gânduri pozitive, dacă ne vorbim frumos (noi înșine, nouă), putem să și facem lucruri bune. Dacă vrei să te schimbi repede, schimbă felul în care gândești.8. Ieși din zona ta de confort.
Încearcă să faci ceva ce nu ai mai făcut, dar ai fi vrut. Invită pe cineva de care-ți place în oraș, ieși la alergat, învață să înoți, apucă-te de cursuri de astronomie sau de un hobby nou. Fără frică! Dacă vrei să ai ceva ce nu ai mai avut niciodată, trebuie să faci ceva ce nu ai mai făcut. Are sens, nu?9. Nu te compara cu alții.
Compararea vieții noastre cu a altor persoane este o sursă profundă de nefericire. Când te compari cu alții, compari de fapt realitatea ta cu ceea ce arată ei la suprafață. Mai ales acum, pe internet, este ușor să ne uităm la un profil de Instagram sau Facebook și să ne gândim că cel care se expune acolo are o viață simplă și mișto. Dar de fapt, nu știi ce se întâmplă cu adevărat în acea viață, indiferent de cât de strălucitor arată totul în poze. Toți oamenii se confruntă cu greutăți și cu nesiguranțe, dar unii ascund asta mai bine.10. Scapă de ce e în plus, cultivă doar ce e esențial.
Fă o listă - ce lucruri din viața ta sunt importante, esențiale pentru tine? Elimină tot ce rămâne pe lângă. Așa, îți poți da seama pe ce trebuie să te concentrezi, de fapt, pentru a fi fericit și a construi viața pe care ți-o dorești. Pot fi lucruri ori din sfera profesională, ori din cea personală. Orice ar fi, ești un om liber și poți să alegi orice cale consideri că este potrivită pentru tine și crezi că te va face fericit.
Data actualizare: 13-06-2018 | creare: 13-06-2018 | Vizite: 6844
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum e mai bine...sa ai dreptate sau sa fii fericit ?
- Absenta sentimentului de fericire
- Nu mai suntem fericiti impreuna
- Nu ma simt fericita!