Zâmbetul influențează modul în care percepem emoțiile celorlalți
Autor: Redacția ROmedic
Un studiu condus de o echipă de cercetători de la Universitatea din Londra, publicat în jurnalul Social Cognitive and Affective Neuroscience, a evidențiat faptul că modul în care creierul nostru procesează informațiile despre expresiile faciale ale celorlalți este influențat de propriile noastre emoții.
Cei 25 de participanți la acest studiu au privit fotografii în care erau ilustrate chipuri umane care fie zâmbeau, fie afișau expresii faciale neutre. Totodată, au fost rugați ca și ei să aibă fie o expresie facială veselă, fie una neutră. În timpul vizionării imaginilor, cercetătorii le-au măsurat activitatea cerebrală prin intermediul electroencefalografiei, având în vedere în special două „vârfuri” ale activității electrice din creier specifice procesării faciale – VPP și N170, care se observă la 150 și 170 de milisecunde după ce privim un chip uman. S-a observat că atunci când persoanele aveau o expresie facială veselă procesau fețele neutre în aceeași manieră ca pe cele vesele.
Cu alte cuvinte, atunci când zâmbim, interpretăm expresiile faciale neutre ale celorlalți ca și cum ar zâmbi și ei, ceea ce arată cât de mare este impactul informațiilor care vin de la corpul nostru asupra cogniției.
Acesta este primul studiu care a arătat influența propriilor noastre expresii faciale asupra procesării neuronale ale emoțiilor celorlalți.
În viitor grupul de cercetători dorește să aprofundeze studiul despre rolul pe care corpul și reprezentările lui în creier îl au asupra cogniției.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Bullying-ul între frați, asociat cu rezultate slabe de sănătate mintală mai târziu în viață
- Somnul de zi, benefic pentru memorie
- „Statul pe telefon” târziu în noapte contribuie la stresul și anxietatea adolescenților
- Stimularea cerebrală, folosită cu succes pentru ameliorarea imediată și pe termen lung a simptomelor depresiei
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni