Variola maimuței: cine sunt persoanele cele mai expuse și care sunt potențialele complicații ale infecției

©

Autor:

Variola maimuței: cine sunt persoanele cele mai expuse și care sunt potențialele complicații ale infecției
Un studiu publicat în jurnalul Clinical Microbiology and Infection arată că infecția cu virusul variola maimuței apare în general în rândul bărbaților homosexuali cu multipli parteneri sexuali și afectează cel mai frecvent regiunea anală. Studiul evidențiază paronichia (infecție a țesuturilor moi din jurul unghiei), durerile în regiunea anală, leziunile oculare și leziunile dermatologice suprainfectate ca fiind câteva dintre principalele complicațiile potențiale ale variolei maimuței.
În cadrul studiului, cercetătorii au descris caracteristicile demografice și clinice ale virusului variola maimuței în rândul a peste 250 de pacienți cu vârsta medie de 35 de ani, 99% dintre aceștia bărbați, cu o infecție confirmată printr-un test PCR la spitalul universității Bichat Claude Bernard din Paris. Datele medicale ale pacienților au fost obținute din fișele medicale electronice ale acestora. Dintre participanți, 95% erau homosexuali și 29% au suferit de virusul imunodeficienței umane (HIV). Peste 46% dintre participanți au intrat în contact cu pacienți confirmați cu variola maimuței, majoritatea (95%) în urma unor întâlniri sexuale.

Simptomele cele mai frecvent întâlnite au fost febra și adenopatia (creșterea în dimensiuni a ganglionilor limfatici), raportate de către 68%, respectiv 69% dintre pacienți. Leziunile cutanate, în general sub formă de vezicule, papule, pustule sau ulcere, au fost observate cel mai frecvent în regiunile genitale (în 54% dintre cazuri) și perianale (40%).

Dintre toți participanții la studiu, doar 6% au necesitat internare în spital. Complicații ale infecției au apărut la mai mult de o treime dintre pacienți, cele mai severe complicații fiind celulita, angina și disfagia non-cardiacă sau blefarita. Toți pacienții cu complicații, cu o singură excepție, au primit medicamente antibiotice, medicii suspectând o potențială suprainfecție bacteriană. Durata medie a internării în spital a fost de trei zile, iar simptomele au dispărut complet la toți pacienții, cu excepția unuia, care prezenta o inflamație a corneei.

sursa: News Medical
foto: Berkay Ataseven/Shutterstock

Data actualizare: 01-09-2022 | creare: 01-09-2022 | Vizite: 333
Bibliografie
What are the clinical characteristics and complications of patients with a monkeypox infection? https://www.news-medical.net/news/20220829/What-are-the-clinical-characteristics-and-complications-of-patients-with-a-monkeypox-infection.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tot ce trebuie să știți despre variola maimuței
  • Variola maimuței: care este originea focarelor bolii în țările non-endemice?
  • Simptomele pacienților din focarul actual de variola maimuței diferă de cele ale pacienților din focarele anterioare
  •