Valorificarea potențială a deșeurilor organice prin conversie microbiană: studiu de caz
©
Autor: Domșa Dariana
Microbiologii de la Universitatea Stellenbosch investighează modalități noi de descompunere sau de separare a deÈ™eurilor organice, care să ajute la transformarea ulterioară a acestora în diverse produse de mare valoare.
NoÈ›iunea de „economie bazată pe produse bio” în contextul unei țări în curs de dezvoltare necesită dezvoltarea tehnologiilor care utilizează materii prime durabile, au operaÈ›iuni simple È™i robuste, sunt fezabile la scară mică È™i produc o varietate de bioproduse valoroase. Un nou studiu de caz, desfășurat în Africa de Sud, se concentrează pe producÈ›ia microbiană de produse cu valoare mai mare din fluxuri selectate de deÈ™euri organice abundente în sectorul agricol, folosind microbi adaptaÈ›i pentru a utiliza diferite părÈ›i ale fluxurilor de deÈ™euri de biomasă.
Timp de miliarde de ani, natura a perfecÈ›ionat modalități de a face față reciclării materialelor. EvoluÈ›ia rumegătoarelor, al căror sistem digestiv unic poate transforma chiar È™i cele mai dure ierburi È™i frunze în substanÈ›e hrănitoare sau alte produse valoroase, a atras atenÈ›ia cercetătorilor. Pentru specialiÈ™ti, rumegătoarele, animale care petrec ore întregi cu regurgitarea alimentelor, ajutând astfel comunitatea microbiană să proceseze alimentele vegetale crude, este un exemplu natural de bioprocesare consolidată în care celuloza este hidrolizată È™i convertită în diverse produse.
Potrivit microbiologilor de la Universitatea Stellenbosch, conceptul unei biorefinării bazate pe sistemul digestiv cu patru stomacuri al rumegătoarelor poate fi doar cheia stabilirii unor operaÈ›iuni de biorefinare simple È™i robuste, la scară mică, în Africa.
Într-o recenzie recentă publicată în revista Catalysis, cercetătorii propun introducerea microbiomului rumegătoarelor în procesele de digestie anaerobă. În prezent, culturile microbiene anaerobe mixte sunt utilizate pentru a descompune materia organică pentru a genera în principal biogaz, iar multe cercetări vizează găsirea celor mai eficienÈ›i microbi È™i identificarea parametrilor pentru funcÈ›ionarea lor optimă. Cu toate acestea, susÈ›in cercetătorii, rumegătoarele au evoluat în mod natural pentru a efectua digestia anaerobă a materialului vegetal.
sursa: Science Daily
NoÈ›iunea de „economie bazată pe produse bio” în contextul unei țări în curs de dezvoltare necesită dezvoltarea tehnologiilor care utilizează materii prime durabile, au operaÈ›iuni simple È™i robuste, sunt fezabile la scară mică È™i produc o varietate de bioproduse valoroase. Un nou studiu de caz, desfășurat în Africa de Sud, se concentrează pe producÈ›ia microbiană de produse cu valoare mai mare din fluxuri selectate de deÈ™euri organice abundente în sectorul agricol, folosind microbi adaptaÈ›i pentru a utiliza diferite părÈ›i ale fluxurilor de deÈ™euri de biomasă.
Timp de miliarde de ani, natura a perfecÈ›ionat modalități de a face față reciclării materialelor. EvoluÈ›ia rumegătoarelor, al căror sistem digestiv unic poate transforma chiar È™i cele mai dure ierburi È™i frunze în substanÈ›e hrănitoare sau alte produse valoroase, a atras atenÈ›ia cercetătorilor. Pentru specialiÈ™ti, rumegătoarele, animale care petrec ore întregi cu regurgitarea alimentelor, ajutând astfel comunitatea microbiană să proceseze alimentele vegetale crude, este un exemplu natural de bioprocesare consolidată în care celuloza este hidrolizată È™i convertită în diverse produse.
Potrivit microbiologilor de la Universitatea Stellenbosch, conceptul unei biorefinării bazate pe sistemul digestiv cu patru stomacuri al rumegătoarelor poate fi doar cheia stabilirii unor operaÈ›iuni de biorefinare simple È™i robuste, la scară mică, în Africa.
Într-o recenzie recentă publicată în revista Catalysis, cercetătorii propun introducerea microbiomului rumegătoarelor în procesele de digestie anaerobă. În prezent, culturile microbiene anaerobe mixte sunt utilizate pentru a descompune materia organică pentru a genera în principal biogaz, iar multe cercetări vizează găsirea celor mai eficienÈ›i microbi È™i identificarea parametrilor pentru funcÈ›ionarea lor optimă. Cu toate acestea, susÈ›in cercetătorii, rumegătoarele au evoluat în mod natural pentru a efectua digestia anaerobă a materialului vegetal.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 22-09-2021 | creare: 22-09-2021 | Vizite: 332
Bibliografie
Microbial plant bioprocessing – what can we learn from the cow?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210920121738.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un peptid ce anulează efectele adverse ale marijuanei utilizate în scopuri medicale
- Vârsta, abilitățile analitice și înclinațiile ideologice afectează capacitatea de a detecta dezinformarea online (meta-analiză)
- Cum reduce sunetul durerea la șoareci
- Femeile sunt mai predispuse să consume alcool în exces în situații stresante, comparativ cu bărbații
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni