Valorificarea potențială a deșeurilor organice prin conversie microbiană: studiu de caz
©
Autor: Domșa Dariana

Noțiunea de „economie bazată pe produse bio” în contextul unei țări în curs de dezvoltare necesită dezvoltarea tehnologiilor care utilizează materii prime durabile, au operațiuni simple și robuste, sunt fezabile la scară mică și produc o varietate de bioproduse valoroase. Un nou studiu de caz, desfășurat în Africa de Sud, se concentrează pe producția microbiană de produse cu valoare mai mare din fluxuri selectate de deșeuri organice abundente în sectorul agricol, folosind microbi adaptați pentru a utiliza diferite părți ale fluxurilor de deșeuri de biomasă.
Timp de miliarde de ani, natura a perfecționat modalități de a face față reciclării materialelor. Evoluția rumegătoarelor, al căror sistem digestiv unic poate transforma chiar și cele mai dure ierburi și frunze în substanțe hrănitoare sau alte produse valoroase, a atras atenția cercetătorilor. Pentru specialiști, rumegătoarele, animale care petrec ore întregi cu regurgitarea alimentelor, ajutând astfel comunitatea microbiană să proceseze alimentele vegetale crude, este un exemplu natural de bioprocesare consolidată în care celuloza este hidrolizată și convertită în diverse produse.
Potrivit microbiologilor de la Universitatea Stellenbosch, conceptul unei biorefinării bazate pe sistemul digestiv cu patru stomacuri al rumegătoarelor poate fi doar cheia stabilirii unor operațiuni de biorefinare simple și robuste, la scară mică, în Africa.
Într-o recenzie recentă publicată în revista Catalysis, cercetătorii propun introducerea microbiomului rumegătoarelor în procesele de digestie anaerobă. În prezent, culturile microbiene anaerobe mixte sunt utilizate pentru a descompune materia organică pentru a genera în principal biogaz, iar multe cercetări vizează găsirea celor mai eficienți microbi și identificarea parametrilor pentru funcționarea lor optimă. Cu toate acestea, susțin cercetătorii, rumegătoarele au evoluat în mod natural pentru a efectua digestia anaerobă a materialului vegetal.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 22-09-2021 | creare: 22-09-2021 | Vizite: 361
Bibliografie
Microbial plant bioprocessing – what can we learn from the cow?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210920121738.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Efectul unei combinații nutraceutice asupra calității somnului la persoanele cu tulburări de somn (studiu randomizat, controlat cu placebo)
- Legătura dintre hărțuirea cibernetică și riscul de suicid la începutul adolescenței
- Mai multă satisfacție în cuplu și mai puține conflicte după tratamentul apneei în somn
- Noi cercetări evidențiază efecte secundare neașteptate ale analgezicelor obișnuite
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni