Vaccinul pentru prevenirea diabetului tip 1 ar putea intra în testare clinică anul viitor

Vaccinul pentru prevenirea diabetului tip 1 ar putea intra în testare clinică anul viitor

©

Autor:

Vaccinul pentru prevenirea diabetului tip 1 ar putea intra în testare clinică anul viitor
Vaccinul pentru prevenirea diabetului de tip 1 a fost testat cu succes pe È™oareci È™i prima etapă de testare clinică pe oameni este aÈ™teptată să înceapă la sfârÈ™itul anului viitor, în Finlanda.

Până acum vaccinul s-a dovedit a fi eficient È™i sigur la È™oareci, iar o a doua rundă de testare va arăta dacă testele pe oameni adulÈ›i (30 de subiecÈ›i) sunt sigure. Dacă va trece È™i de acest prag, urmează ca vaccinul să fie testat pe 150 de copii. Abia după aceste etape un grup mai mare de copii (4.000) va fi vaccinat, pentru a vedea dacă într-adevăr împiedică dezvoltarea diabetului tip 1. Această etapă poate dura până la opt ani.

„Ne dorim un vaccin care să prevină un număr semnificativ de cazuri de diabet tip 1. În plus, vaccinul va oferi protecÈ›ie împotriva infecÈ›iilor cauzate de enteroviruÈ™i: răceli obiÈ™nuite, miocardită, meningită, infecÈ›ii ale urechii. TotuÈ™i, vaccinul nu va putea fi folosit pentru a vindeca diabetul”, a declarat cercetătorul Heikki Hyöty de la Universitatea din Tampere.

Având în vedere că tratamentul copiilor cu diabet tip 1 se ridică la costuri de aproximativ 1 milion de euro pe toată durata vieÈ›ii, prevenirea chiar È™i a unui număr mic de cazuri duce la economii substanÈ›iale pentru sistemul de sănătate. Cu toate acestea, va mai dura suficient timp până când vaccinul iÈ™i va putea dovedi pe deplin eficacitatea.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 15-03-2020 | creare: 26-07-2017 | Vizite: 1387
Bibliografie
Vaccine To Prevent Type-1 Diabetes Could Be Trialed In Humans As Early As Next Year, link: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/vaccine-to-prevent-type1-diabetes-could-be-trialed-in-humans-as-early-as-next-year/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt diferenÈ›ele dintre diabetul tip 1 È™i diabetul tip 2?
  • Acizii graÈ™i Omega-3 din laptele matern ar putea reduce riscul de diabet tip 1 la sugari
  • Implantarea de celule pancreatice ar putea favoriza tratamentul diabetului
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum