Un nou studiu arată cum inflamația produsă de COVID-19 în timpul sarcinii poate afecta sănătatea nou-născuților

Un nou studiu arată cum inflamația produsă de COVID-19 în timpul sarcinii poate afecta sănătatea nou-născuților

©

Autor:

Un nou studiu arată cum inflamația produsă de COVID-19 în timpul sarcinii poate afecta sănătatea nou-născuților
Cercetătorii de la Boston Medical Center au realizat un nou studiu prin care au descris felul în care sugarii ale căror mame au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în timpul sarcinii au prezentat o creÈ™tere a markerilor sanguini inflamatori, mai exact a nivelelor de citokine, la naÈ™tere. Studiul vine pe fondul unui număr crescut de femei însărcinate care au contactat virusul în perioada sarcinii, astfel fiind afectate aproximativ 1% din naÈ™terile din Statele Unite ale Americii. Oamenii de È™tiință au descoperit că interleukina 6 È™i IP-10, caracteristice inflamaÈ›iei apărute în cadrul bolii COVID-19, au prezentat valori crescute la copii ale căror mame au fost infectate anterior naÈ™terii.

Conform cercetătorilor, contactarea acestui virus a determinat ca, în timpul sarcinii, nivelurile de IL-6 È™i IL-8 să fie crescute È™i să fie asociate cu patologii precum avortul spontan, preeclampsie È™i naÈ™tere prematură. În plus, È™i expunerea perinatală la aceÈ™ti mediatori inflamatori a fost asociată cu anomalii de dezvoltare ale sugarului. Astfel, rezultatele studiului indică o serie de efecte asupra sugarilor, neidentificate în cadrul studiilor anterioare, ale infecÈ›iei COVID-19 din timpul sarcinii, cele mai importante fiind evidenÈ›ele inflamaÈ›iei ce pot persista timp de mai multe săptămâni sau luni după ce mama s-a infectat cu SARS-CoV-2. Elizabeth Taglauer, neonatolog la Boston Medical Center, afirmă că studiul este menit să ofere femeilor însărcinate o încurajare de a se vaccina împotriva bolii COVID-19, astfel încât acestea să poată evita consecinÈ›ele asupra copiilor lor ale unor potenÈ›iale complicaÈ›ii cauzate de infecÈ›ia cu SARS-CoV-2.

De asemenea, doctorul menÈ›ionează È™i faptul că urmărirea îndelungată È™i atentă a copiilor ale căror mame au fost infectate în timpul sarcinii este foarte importantă. În plus, Elisha Wachman, colegă de-a doctorului Taglauer È™i autor principal al studiului, afirmă că rezultatele studiului certifică apariÈ›ia unui mediu inflamator la nivelul uterului, acesta fiind responsabil de apariÈ›ia markerilor sanguini inflamatori la copii. Efectele negative asupra sănătății acestora, ce se pot reflecta pe toată durata vieÈ›ii, pot duce la modificări ale ritmului de creÈ™tere sau ale dezvoltării sugarilor. Concluziile oferite de studiu au reieÈ™it în urma comparaÈ›iei nivelurilor de markeri inflamatori ale copiilor ale căror mame nu au fost infectate cu SARS-CoV-2 în timpul sarcinii È™i cei ale căror mame au contactat virusul.

sursa: News Medical

Data actualizare: 05-05-2022 | creare: 05-05-2022 | Vizite: 331
Bibliografie
Study shows how inflammation from COVID-19 during pregnancy could impact long-term infant health, link: https://www.news-medical.net/news/20220426/Study-shows-how-inflammation-from-COVID-19-during-pregnancy-could-impact-long-term-infant-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Femeile însărcinate transmit bebeluÈ™ilor anticorpi care protejează împotriva COVID-19
  • Femeile gravide cu COVID-19 se confruntă cu o rată ridicată a mortalității
  • Vaccinul împotriva COVID-19 este sigur pentru femeile gravide È™i nu afectează calitatea laptelui matern
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum