Consumul de grăsimi, cereale rafinate și brânză în ultimul trimestru de sarcină crește riscul unor complicații cardiace

©

Autor:

Consumul de grăsimi, cereale rafinate și brânză în ultimul trimestru de sarcină crește riscul unor complicații cardiace
Dieta poate juca un rol în dezvoltarea hipertensiunii arteriale periculoase la sfârșitul sarcinii în rândul unor femei hispanice/latine, conform cercetărilor preliminare care urmează să fie prezentate la următoarea conferință a Asociației Americane a Inimii.
Descoperirile sugerează că o dietă cu un aport relativ mai mare de legume, uleiuri, precum și fructe fără amidon poate reduce probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială în timpul sarcinii, în grupul de studiu al femeilor hispanice/latine cu venituri predominante cu venituri mici.

În cadrul studiului, cercetătorii au căutat posibile legături între alimentația femeilor în al treilea trimestru de sarcină și diagnosticul tulburărilor hipertensive din timpul sarcinii. Cercetătorii au analizat datele colectate de la peste 460 de femei însărcinate cu vârsta medie de 29 de ani care participau deja la cercetări prin intermediul lMADRES, o cohortă de sarcini în curs de desfășurare, prospectivă, formată în principal din femei latine cu venituri mici care locuiesc în Los Angeles. Studiul a inclus femei care aveau tensiune arterială normală înainte de sarcină și femei care au fost diagnosticate cu hipertensiune arterială înainte de sarcină, care ar putea dezvolta condiții cardiovasculare ce se vor agrava în timpul sarcinii.

Folosind un instrument automat de evaluare a dietei autoadministrat pe 24 de ore (ASA24), fiecare femeie a completat verbal una sau mai multe fișe alimentare în timpul celui de-al treilea trimestru al sarcinii, în care au menționat alimentele și băuturile consumate în perioada anterioară de 24 de ore. Pe baza răspunsurilor participanților cu privire la aportul lor alimentar, scorurile au fost calculate pentru fiecare femeie, pentru două modele alimentare diferite.

Participantele care au obținut un scor superior pentru o dietă cu un aport relativ mai mare de grăsimi solide, cereale rafinate și brânză au fost clasificate ca urmând modelul alimentar SRC. Într-o măsură mai mică, modelul alimentar SRC a fost, de asemenea, asociat cu mai mult zahăr adăugat și carne procesată. Participanții care au obținut un scor superior pentru o dietă cu un aport relativ mai mare de legume fără amidon, uleiuri și fructe au fost clasificați ca urmând un model alimentar VOF.

Analiza a constatat faptul că 21,6% dintre femei au dezvoltat cel puțin o tulburare hipertensivă a sarcinii, 6,7% hipertensiune gestațională și 12,1% preeclampsie. Femeile care au obținut un scor superior cu 25% pentru modelul alimentar SRC au avut o probabilitate mai mare cu 3,50 de a fi diagnosticare cu o tulburare hipertensivă a sarcinii și cu 3,59 o probabilitate mai mare de a avea un diagnostic de preeclampsie, în comparație cu femeile care au raportat faptul că au consumat cel mai puțin dintre aceste alimente.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-03-2022 | creare: 07-03-2022 | Vizite: 318
Bibliografie
Women's diet may play a role in the development of hypertensive disorder of pregnancy, link: https://www.news-medical.net/news/20220303/Womens-diet-may-play-a-role-in-the-development-of-hypertensive-disorder-of-pregnancy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea arterială ar putea crește riscul pentru demență vasculară
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  •