Un medicament experimental împotriva cancerului imită efectele benefice ale postului la șoareci

©

Autor:

Un medicament experimental împotriva cancerului imită efectele benefice ale postului la șoareci
Un medicament experimental pentru cancer, numit ADI-PEG 20, care privează tumorile de aprovizionarea lor cu energie, arată, de asemenea, dovezi ale îmbunătățirii metabolismului întregului corp, ceea ce duce la un control îmbunătățit al greutății, potrivit unui nou studiu efectuat pe șoareci de către cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Washington din St. Louis.
Într-un grup de șoareci predispuși genetic la obezitate și într-un grup separat de șoareci care au devenit obezi din cauza unei diete bogate în grăsimi și zahăr, tratamentul cu medicamentul ADI-PEG 20 a crescut sensibilitatea la insulină, a îmbunătățit nivelul de colesterol, a redus acumularea de grăsime în ficat și a scăzut inflamația. Pentru șoarecii predispuși genetic la obezitate de la naștere, tratamentul cu ADI-PEG 20 i-a protejat de creșterea lor tipică în greutate. În mod similar, pentru șoarecii care au devenit obezi, cu o dietă bogată în grăsimi și zahăr, tratamentul a ajutat șoarecii să piardă în greutate.

Medicamentul este investigat pentru utilizare potențială ca tratament pentru o serie de tipuri de cancer, inclusiv sarcom, cancer de sân și pancreas. Medicamentul descompune aminoacidul arginina din sânge, care privează celulele canceroase de o sursă cheie de energie. Cercetătorii au devenit interesați de studierea medicamentului după ce au descoperit că genele responsabile de descompunerea argininei sunt intensificate atunci când organismul este într-o stare de post.

Cercetătorii au descoperit faptul că medicamentul determină celulele să treacă printr-un proces numit autofagie sau auto-alimentare, un proces de curățenie la nivel celular. „Oferirea acestui medicament pare să imită unele dintre efectele metabolice și terapeutice ale postului. Am fost surprinși de rezultatele obținute. La șoarecii predispuși la creșterea în greutate, grupul care a primit medicamentul a ajuns să cântărească cu aproximativ 25% mai puțin decât șoarecii care nu au primit medicamentul”, a spus autorul principal, Brian DeBosch, profesor asociat de pediatrie la Facultatea de Medicină a Universității Washington din St. Louis.

sursa: Science Daily
foto: Sunt prezentate secțiuni de ficat de la șoareci care urmează o dietă bogată în grăsimi și zahăr. În stânga, mai mult spațiu alb indică o acumulare mai mare de grăsime la un șoarece netratat. În dreapta, la un șoarece tratat cu medicament, ficatul prezintă mai puțină acumulare de grăsime. (DEBOSCH LAB)

Data actualizare: 25-01-2022 | creare: 25-01-2022 | Vizite: 407
Bibliografie
Drug mimics beneficial effects of fasting in mice, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220120125413.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  • Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
  •