Stilul de viață post-tratament influențează rezultatele pe termen lung la pacienții cu cancer de sân

©

Autor:

Stilul de viață post-tratament influențează rezultatele pe termen lung la pacienții cu cancer de sân
Trei studii conduse de cercetătorii de la Dana-Farber Cancer Institute aduc vești încurajatoare pentru pacienții cu cancer la sân, prezentate la Congresul Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO) din 2024, în Barcelona, Spania.
Prima parte a cercetărilor se concentrează pe siguranța și fezabilitatea alăptării după diagnosticul și tratamentul cancerului la sân. Un studiu a implicat 474 de pacienți cu mutații ereditare în genele BRCA1 sau BRCA2, care au devenit gravide după diagnosticul de cancer la sân invaziv în stadiul I-III, diagnosticate înainte de vârsta de 40 de ani. Rezultatele au arătat că alăptarea nu a influențat negativ supraviețuirea fără boală sau supraviețuirea generală, comparativ cu cele care nu au alăptat.

Al doilea studiu face parte din trialul POSITIVE, care a evaluat întreruperea temporară a terapiei endocrine pentru a permite sarcina, implicând 518 paciente cu cancer la sân pozitiv pentru receptorii hormonal, în stadiul I-III, sub vârsta de 42 de ani. Dintre acestea, 317 au născut, iar 196 au ales să alăpteze. Rezultatele indică faptul că alăptarea a fost fezabilă și nu a compromis siguranța mamei.

A treia parte a studiilor se concentrează pe un program de coaching telefonic care a fost eficient în creșterea activității fizice în rândul pacientelor supraponderale, potențial îmbunătățind prognosticul lor. În cadrul studiului BWEL, 3.180 de femei cu cancer la sân au fost randomizate să primească fie coaching telefonic pentru reducerea caloriilor și creșterea exercițiilor fizice, fie doar materiale educaționale. Femeile din grupul de intervenție au crescut exercițiile săptămânale cu o medie de 40 de minute la șase luni de la înscriere, spre deosebire de grupul care a primit doar educație, care nu a înregistrat o creștere a activității fizice.

Aceste descoperiri subliniază posibilitatea de a sprijini nevoile materne și infantile fără a compromite siguranța maternă și de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților prin programe adaptate de pierdere în greutate și exerciții fizice. În continuare, cercetătorii vor urmări dacă schimbările în activitatea fizică influențează rezultatele legate de cancer.

sursa: News Medical

Data actualizare: 18-09-2024 | creare: 18-09-2024 | Vizite: 79
Bibliografie
Post-treatment lifestyle choices influence long-term outcomes in breast cancer patients, link: https://www.news-medical.net/news/20240917/Post-treatment-lifestyle-choices-influence-long-term-outcomes-in-breast-cancer-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alăptarea și cancerul de sân
  •