Uleiuri pentru fumusete

©

Autor:

Uleiuri pentru fumusete
Folosit in masajul de relaxare, uleiul aromat sau mai putin aromat da o nota deosebita frumusetii. Exista o gama larga de uleiuri esentiale utilizate in cazul amentarilor tenului.

Ulei pentru piele?
Ideea va fi respinsa imediat de persoanele cu ten gras. Insa, uleiurile esentiale au putine lucruri in comun cu uleiurile grase, deoarce sunt pe baza de plante. Uleiurile au proprietati de oxigenare, vindecare si de hidratare. Sunt bogate in fitohormoni, costituind un tratament de baza anti-rid sau sebo-regulatorii. Uleurile esentiale pot diminua considerabil excesul de sebum, iritatia, acneea, dar si aparitia uscaciunii sau a rosetii. In plus, mirosul placut reda o stare de bine si de relaxare.
Unele tipuri de ulei pot fi diluate sau folosite pur si simplu.

In cosmetica exista cateva uleiuri utilizate frecvent, acestea sunt extrase din: alune, morcov, porumb, iasomie, jojoba si gardenie.

Uleiul esential de alune
Folosit si in domeniul gastronomiei, uleiul de alune este un ingredient prezent si in saloanele de intretinere. Este un ulei cunoscut pentru efectele de catifelare si usor astrigent. Acest ulei este benefic pentru diminuarea vergeturilor si cicatricilor, dar si ca actiune asupra elasticitatii pielii.
Datorita texturii sale, uleiul de alune patrunde imediat in piele, fara a lasa o senzatie grasa.
Cum se utilizeaza uleiul de alune?
Trei-cinci picaturi de ulei de alune se aplica pe tenul curat, masand usor. Se poate aplica chiar si pe gat; insa evitati zona ochilor. Pentru rezultate optime este de preferat a se aplica seara si apoi dimineata.
Efectele uleiului esential de alune sunt:
- piele elastica si hidratata
- inlatura semnele batranirii premature
Uleiul de alune poate fi utilizat pentru toate tipurile de ten.

Uleiul esential de morcov
Produsele de ingrijire solara contin o cantitate semnificativa de ulei de morcov. Uleiul extras de morcov protejeaza pielea impotriva efectelor daunatoare a razelor UV si mentine bronzul.
Uleiul din seminte de morcov are o aroma usor condmentata spre dulce. Este un ulei bogat in beta-caroten, acest lucru fiind benefic pentru piele. Uleiul poseda doua calitati: purificatoare si echilibranta, ajutand in cele mai multe cazuri zona "T".

Uleiul esential de porumb
Obtinut din germeni de porumb, acest tip de ulei este bogat in vitamina E.
Se aplica pe fata demacheata, masand usor. Este un ulei indicat pentru toate tipurile de ten. Uleiul esential de porumb poate fi folosit si dupa interventii cu laser, peelinguri si dermoabraziuni.

Uleiul de iasomie
Una dintre cele mai deosebite esente, uleiul de iasomie este un adevarat excitant al imaginatiei; un afrodiziac puternic, dar care incalzeste si relaxeaza corpul. Uleiul de iasomie este indicat pentru pielea uscata, sensibila precum si in cazul pielii inrosite sau care prezinta mancarimi.
Se aplica dimineata si seara pe fata demachiata. Efectele vizibile uleiului de iasomie sunt: ten ferm, reparat si elastic.

Uleiul de jojoba
Uleiul esential de jojoba este indicat in tratamentul afectiunii pielii, in special pentru eliminarea acneei si eczemii.
Se poate folosi in retelele pentru masajul facial. Se combina doua linguri de ulei de jojoba cu sase picaturi de ulei de morcov, de preferabil intr-o sticla mica si inchisa la culoare. Pentru masajul facial zilnic se va utiliza o lingurita, masand timp de cinci minute.
Este contraindicat persoanelor cu ten foarte gras. Beneficiile masajul sunt ten hidratat, piele cu aspect sanatos si catifelat.

Uleiul esential de gardenie
Utilizata inca din antichitate, uleiul de gardenie este un remediu perfect de relaxare. Aplicat pe ten, uleiul inchide instantaneu porii. Se utilizeaza dimineata si seara pe toata fata dupa ce a fost curatata.

Aceste uleiuri esentiale reprezinta doar un mic secret al frumusetii.

Data actualizare: 05-11-2013 | creare: 25-08-2009 | Vizite: 10777
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: