Tratarea atacurilor de cord cu acizi grași cu lanț mediu

©

Autor:

Tratarea atacurilor de cord cu acizi grași cu lanț mediu
Un studiu preclinic lansează teoria că un acid gras cu lanț mediu conținut de băuturile energizant ar putea, în viitor, să prevină infarctul sau chiar să îmbunătățească funcția cardiacă.
Profesorul de chirurgie cardiacă Zhong Wang al Universității din Michigan afirmă că atacurile de cord sunt, în continuare, unele dintre cauzele principale ale mortalității. Importanța studiului propus de acesta este motivată prin necesitatea crescută de găsire a unei soluții pentru această afecțiune.

Profesorul și echipa sa plănuiesc să scadă efectele atacurilor de cord asupra sănătății generale prin demonstrarea eficienței în acest sens a unui acid gras cu lanț mediu, mai exact de 8 atomi de carbon, precum și a altor metaboliți. În vederea acestui lucru, aceștia au efectuat experimente pe șobolani de laborator.

Conform cercetătorilor, în cazul unui atac de cord, consecințele imediate ale ischemiei cardiace ar putea fi limitate prin administrarea acestui acid gras deoarece, prin metabolizarea sa, se produce acetil-CoA. Din punct de vedere chimic, fundamentul teoriei se află în rolul important pe care acetil-CoA îl are drept substrat energetic pentru mușchii inimii.

De asemenea, conform doctorului Ienglam Lei de la Universitatea din Macau, China, această descoperire nu ar revoluționa doar tratamentul infarctului inimii, ci și a altor organe, precum intestinul, rinichii sau plămânii. Lei a fost responsabil de efectuarea principalelor experimente din cadrul studiului.

Următorul pas, afirmă profesorul Wang, este să testeze molecula de acid gras pe animale, iar apoi să înceapă testele clinice. Echipa de cercetători studiază legăturile dintre metabolism și epigenetică de peste 10 ani.

sursa: Science Daily
foto: Michigan Medicine

Data actualizare: 11-03-2022 | creare: 11-03-2022 | Vizite: 511
Bibliografie
Treating heart attacks with a medium chain fatty acid, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220308141130.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea față de starea de sănătate crește riscul de boli cardiovasculare
  • Infarct miocardic sau stop cardio-respirator?
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum