Terapiile alternative pentru vaginoza bacteriană nu prezintă beneficii reale, indică un studiu
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Terapiile alternative pentru vaginoza bacteriană nu prezintă beneficii reale, indică un studiu](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43975.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Vaginoza bacteriană (VB) este o afecÈ›iune vaginală comună care apare atunci când echilibrul bacterian natural din vagin este perturbat. VB este cauzată de o creÈ™tere excesivă a unor bacterii anaerobe È™i o scădere a numărului de bacterii benefice din vagin. În prezent, tratamentul standard pentru VB implică administrarea de antibiotice. Cu toate acestea, mulÈ›i pacienÈ›i recurg la terapii alternative, în speranÈ›a obÈ›inerii unor rezultate mai bune.
Conform rezultatelor, terapiile alternative nu sunt la fel de eficiente ca tratamentul standard cu antibiotice. Femeile care au urmat tratamente cu acid boric sau probiotice au fost cele mai afectate. Studiul reprezintă un pas important în înÈ›elegerea tratamentului vaginozei bacteriene È™i evidenÈ›iază importanÈ›a utilizării tratamentelor standard în locul terapiilor alternative neconfirmate È™tiinÈ›ific.
DeÈ™i studiul are limitări, inclusiv dimensiunea mică a eÈ™antionului È™i faptul că majoritatea participanÈ›ilor proveneau dintr-un singur oraÈ™, este important să se înÈ›eleagă impactul terapiilor alternative în tratamentul vaginozei bacteriene. Acest lucru este deosebit de important, având în vedere că vaginoza bacteriană este una dintre cele mai comune afecÈ›iuni vaginale întâlnite în practica medicală.
sursa: News Medical
foto: Kateryna Kon/Shutterstock
Data actualizare: 24-03-2023 | creare: 24-03-2023 | Vizite: 336
Bibliografie
Does recurrent bacterial vaginosis impact quality of life? link: https://www.news-medical.net/news/20230322/Does-recurrent-bacterial-vaginosis-impact-quality-of-life.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Screening-ul mamografic, recomandat cu 5-8 ani mai devreme pentru femeile care au rude de gradul I cu cancer de sân
- Antioxidanții alimentari ar putea preveni durerile lombare la femei
- Redefinirea migrenelor menstruale – noi criterii de diagnostic și îmbunătățirea răspunsului la tratament
- Evaluarea eficacității unei proceduri minim-invazive pentru reducerea durerii pelvine asociate bolii venoase pelvine
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Sânge dupa contact sexual
- Testul papanicolau, vaginoza bacteriana, candida
- Vaginoza bacteriana
- Tratament vaginoza bacteriana... de cand pot relua relatiile sexuale?
- Vaginoza bacteriana.
- Vaginoza bacteriana
- Tratament dat pentru vaginoza bacteriana